iPhone 16全系機模曝光!

296 回覆
8 Like 213 Dislike
我真係唔夠你講
普通版銷量咪證明大把人未玩過120hz
就算用緊120hz手機嘅人都唔代表佢地知120hz咩嚟
知又唔代表一定會care
所以個討論空間咪喺呢度
出摺機先買
其實用iPhone都係用開佢個os
因為部機唔太差基本os都會有得同步upgrade
最新玩到既野都差唔多玩得晒
硬件大改先會考慮換
其實pixel同Samsung 啲post多唔多idog 入去搞事
點解每個iPhone post 都見到你呢條自卑kam l
屎色
咪一鳩樣
普通版售量係因為平
因為冇錢先冇得care
最好賣又點? 原來idog係鬥好賣
我都唔知講咩好
我2022 由8換14 個陣問120HZ已經覺得好OUT
依家望到堆討論 同我當年追post一樣既內容
成個世界好似無進步過
但我唔會再考慮120hz以下既機

但其實pro值得上
依家啲機好撚襟用
我部8仔 用左2年就倒水 要換電, 但唔夠一年又倒水 一日要叉3-4次 捱左4年頂唔順 好撚辛苦
但依家部14用左2年 好撚fit 完全唔覺倒水 仲係用得好爽
用多2年就換電 total用6年都無問題
你弱智唔係扮
講A咩I果d真係睇得出智障黎,你整合到去自身用到既野又夠方便既話將來大把人會用,根本就走勢黎。
Iphone 不嬲都係食老本就話呢d野唔需要誤導消費者架啦。
用左咁多年iphone 真係覺得比佢撚夠。
咁貴買返黎影相又7, 拍片又唔係比人地好。
宜家d 人仲用多數都係個ecosystem,
一係就所謂既虛榮感,影咁耐相仲有鬼影
講返部機個樣又唔係靚,硬又唔得軟又唔得,
風光不再架啦
Pixel 吊打
14pro 定14
用iPhone係虛榮感
究竟呢個諗法邊到黎出街9成人都用iPhone,點虛榮感
因為120hz個討論來來去去咪就係有同冇
Apple用呢個嚟區分平/貴機係佢地嘅商業決定
只要佢地賣到理想嘅數字
就證明佢地個決定係work
Work嘅嘢冇話out唔out
你要care嘅話其實仲有大把spec/功能可以care
三星個zoom cam其實都俾ultra獨佔咗好耐
S pen又係得Ultra先有
佢地都用緊唔同嘅功能谷人買貴機
13 pro max 每日唔打機都10hrs SOT
利申有S23U
兩部都開慳電模式 iPhone長命啲
如果SE4真係有Dynamic Island + OLED + AI
我反而會覺得Apple會賺少咗
因為佢哋未知ai可以有幾方便
同iPhone啱啱出果陣一樣
揸住部Nokia然後話touch screen唔好用
SE4一定係會fully support Apple Intelligence
因為蘋果當個ai係service咁賣
SE4如果真係有咁多upgrade
個價錢一定會加番咁上下
所以我唔擔心Apple會賺少咗

16系列發佈嘅時候
13按慣例會夠鐘下架
14因為用lightning所以都局住要下架
15(唔Pro)又冇AI用
即係Apple突然間一次過冇咗三部logical嘅中價機

所以SE4大upgrade+加價一次過頂哂三部機唔出奇
如果出個相機按鍵真係幾正
等睇SE4同15同價
要窮撚諗要AI定雙鏡
好似以前 MacBook 低配撞到炒晒車咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞