iPhone 16全系機模曝光!

296 回覆
8 Like 213 Dislike
一般人用56k 已經夠
幾時可以整返平個背,鏡頭唔突起
用緊XR 係咪又可以再戰一年?
講真 睇左近幾代
點都唔會揀非pro系列

只係將d清唔哂既野合埋做一部「新」機
買比老人家或者小朋友用下就ok

自己用就用pro系列啦
好多用ai都轉緊去mac
係m4 Mac studio
講ram多少android 真係唔樂觀
CPU內置192gb ram
iPad 用m2 統一記憶體 贏盡ram同vram
要ai 64/128gb ram
Android ram唔夠model都放唔落已經講完
邊部放到Llama-7b落去
往往係android機用家討論最多新iphone配置
的確好多人未發現mac既unified memory係行AI最強工具

話雖如此
電話暫時無需要放大模型
好多mini model 1,2GB都做到好多野 (有埋vision)

技術會不斷進步,好快唔需要成個model load入vram
或者更小既model已經可以做更多既野

但係兩年前既Android就算有8GB, 16GB ram
都唔代表可以行到AI
無加速晶片就係呆等幾分鐘 幾十秒果種,又或者完全行唔郁
因為佢地好enjoy透過討論iPhone嘅spec有幾唔掂嚟證明自己有幾識得科技
睇片有ipad pro
拍片有s24u

諗唔到點解要買pro max
咁iphone同iphone比

你搵其他比就唔同講法啦
我見個fd用S24U都想轉會
你識講身邊
我夠見身邊幾個用咗幾年android 有個甚至本身用華為都轉咗用iPhone
最大問題係iphone pro max個需求越嚟越薄弱
依家代替品越出越好,就如S24U依啲
如果你就咁比較iphone同iphone
幾年前起碼iphone 12pro max > iphone12
依家倒不如買非pro機+S24U,彈性使用

特別針對喺非老人家同小朋友依個range
其實好吃香
用緊iphone 12pro max
一代一代咁睇都未有想換既衝動
我知好多idog入an poiPhone post寫你名?
依家除非有突破性設計,如果唔係真係好難叫郁到啲人
年年喺到加強相機啲spec,但一部S24U又秒撚左佢
難得sofeware搞下ai,香港地又無份
恆河限定版 用恆河水幫啲鈦金屬上色
而家會繼續諗iphone都你習慣同蘋果生態圈問題

本身預上年想出多部iphone15
但睇完個發佈會即刻放棄左
問下你,睇下呢個世界多唔多好似你呢種kam L
你知啦,非iPhone post 都唔會上熱門,我諗係an撚特別自卑
我見到你
但係跌價得好快
搵返同類型比
14pro 256gb 9399 回收5000
s23u 256gb 9698 4k
如果3-4年換一次機都係iphone抵玩
除非s23u買水貨 平到2K以上
pro 個電量反而最弱迫人買pro max?
唔撚想用太大部
Chai latte?
想試AI多D
已經起緊模?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞