iPhone 16全系機模曝光!

296 回覆
8 Like 213 Dislike
試過啦 Note 20咪60Hz
之後三星A系都上埋120Hz
再冇esim就買日/台版算
淨係普通碌連登都唔同feel啦
嗰陣時都有人其實唔care 120hz照買note 20
依家大把人都手持冇120hz嘅s10開心使用中

其實Apple試到大眾對120hz嘅取態去到邊
又真係成功用到120hz谷人俾成皮嘢上pro
啲Android廠真係可以試吓$6000或以下嘅機唔俾120hz
可能唔會點影響銷量
以前cut牛cut 3.5都係咁樣試出嚟
留港撚咪care

因為冇得用
有咩分別?
部12 pro又可以用多年
點會唔畀啫,今時今日接近0成本
An機個price range本身咁大,唔會有人因為120Hz而加錢
可能係SONY果隻
我試過人跌落水 部SONY都一齊落左水 10幾秒
除左半日濕水警告之後乜事都無
仲有APPLE頭頂條BAR一定會改
上次連登有條片重點比APPLE條BAR擋住 個個問條片係乜黎
APPLE一定會為連登人改走條BAR
唔係拗
因為佢個蘋果intelligence賣點係on-device
做on-device關鍵就係ram
如果你全部做cloud ai、用晒Chatgpt
咁你低ram係咩問題
要發揮蘋果ai,就係要谷ram上去
你好快就會見到當iPhone 16 Pro出果陣
班iPhone 15 pro max嘅用家就會屌鬼點解個apple intelligence表現唔夠16順
S10個陣都未興 用到咪繼續用 唔代表買新機接受60Hz
Note 20 cut過一次就冇再試過旗艦60Hz
咪就係三星試到cut 120Hz係廠商角度唔化算
減少成本遠少過銷量帶嚟嘅影響
另外膠背都係啦 Note 20 S21兩部機之後
S22都回歸玻璃
依家都唔係太「工程師」
開始有啲轉勢
老實講,我基本一出街就長開慳電mode ,我寧願電夠用成日,所以部pro max 120 hz 對我嚟講無咩用
又要留名
16pro會唔會都只係8gb ram
用緊eSIM 日版表示好撚爽
可以話完全無新野
你呢啲數據撚收皮啦 iPhone 唔係畀你j數據睇卡通片影巴士㗎
11pro max 繼續用多年
大部分人揀買邊部係考慮size同tele鏡
係得d spec撚先咁care碌連燈順唔順
唔駛咁激動我無表示任何立場
咩hz我都用
一樣係要買
買單不買雙 15pro系列都有AI
所以我咪話$6000以下嘅機唔俾120hz睇下會點
用開平價機嗰班可能其實唔介意繼續用
好介意嗰班又會為咗120hz上貴機
啲廠繼續賺
各取所需
demo機碌兩下都見真章啦 啲客唔需要知咩係120Hz
tele鏡 街客見到A系三鏡頭就當埋有tele
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞