觀塘紅茶冰室遭波叔家族踢走 業主談判加租內幕曝光「為啖氣 唔租畀你」

604 回覆
341 Like 29 Dislike
條二世祖似尿孖記?
躝閪咩,轉租咪賺少咗最少幾皮囉
紅茶開45-48萬即係50萬都肯租㗎啦
咁19年前應該升唔少,又無放?
裝修錢 囉晒牌最多未60萬
平左1年都回本啦

同埋佢去到邊都多人食
以波仔嘅聰明才智,躺平應該係最佳選擇
裝修錢 囉晒牌最多未60萬???
公屋細細地裝修都幾十萬啦
同錢鬥氣,真係on9
我係問「邊有人話你唔比我叫人死窮撚呢」咋喎
我冇話我自己冇叫過你貼身家喎
你冷靜下用下個腦先出黎吠啦

Btw其實根本冇人care你客唔客氣、禮唔禮貌
係單純見你咁撚低eq咁撚大反應係好撚好笑好撚減壓姐
根本冇人care你客唔客氣、禮唔禮貌

你條𢦀鳩死窮撚的確唔係人, 算你有自知之明
你條𢦀鳩死窮撚肯貼自己身家同身份出黎未呀

你條𢦀鳩死窮撚自己都唔做, 點解覺得其他人會同你一樣咁撚𢦀鳩聽你講去做
我係乜都唔做淨係坐喺到笑鳩你,睇你跳曬制呀
我又唔似你咁開口埋口都係窮撚窮撚
邊洗好似要你個case咁應該走出黎證明自己唔係窮撚姐
16年買仲有得升 ,應該唔剩係諗年回報
乜都唔做?打字唔係呀?
依家係你條𢦀鳩死窮撚對窮撚兩字極敏感跳出嚟跳曬制
我開口埋口都係窮撚窮撚咪令你條𢦀鳩死窮撚跳曬制跳出嚟
要睇下係咩人做啦
如果係誠哥既話就絕對係型, 就係用錢玩謝你唔俾你做生意, 吹咩
波仔真係on9
佢老豆真係比佢激死都唔奇
富二代最忌發奮,王思聰就識玩。
48萬唔續,45萬放出去
可能真 俾紅茶老細當面笑佢on9仔 叫佢減租
最後埋數
波仔輸
紅茶可能輸
新舖就贏

咁無咩好計嘅,你自己輸都要逼其他人陪你輸,生意奇才
其他物業既租客唔想輸咪唔敢叫減咁多租囉
其他現有租客想減租就會好少紅茶咁無得租

業主益新租客唔係益舊租客呀
點樣跟住呀?跟住咪好似紅茶咁無得租囉,唔想蝕裝修錢咪唔敢嗌減咁多
紅茶狗真係盲撐成班傻閪真係比紅茶當狗咁撚 仲要盲撐佢

明明自己叫人減租減到40幾萬先,然後放風搵打手講到對家加到60萬,推晒落對家度,話人感情用事。

然後扮晒受害者咁,呢啲小學用開嘅垃圾公關技倆真係得傻閪連登仔追捧人哋係小紅書賣晒廣告添啊,柒頭成班裝睡的人叫不醒,仲當紅茶好嘢?紅店嚟㗎嘢食又唔係出眾,啲伙計又閪。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞