觀塘紅茶冰室遭波叔家族踢走 業主談判加租內幕曝光「為啖氣 唔租畀你」

604 回覆
341 Like 29 Dislike
會唔會卜欄啲裝修先走
呢個操作超哥都讚:
踢走紅茶, 個[靚位]實有人承租, 紅茶條氣唔順又會響附近再租,
做到執1間開多過1.6間,
巿值租金由[60萬(紅茶)/月]變成[45萬(檸檬)+?萬(紅茶)/月],
裝修佬又賺一間打拆及兩間裝修錢,
攪活咗經濟, 波仔係好嘢
與其話嗰個位靚,不如話得嗰間舖位出邊有一大片空地可以俾啲人排隊………
實係為啖氣所以咁多清盤
仲有銀主盤
同一個位之前間蒲東唔好話排隊,食都冇人食
老銀成最大贏家
波仔好野
真係睇到頭都痛埋 做業主做到咁辛苦
你條𢦀鳩死窮撚叫人證明前自己證明先啦
有咩咁好食 無食過喎..
你條弱智係咪唔撚知一隻手拍唔響呀
但多咗裝修錢
同埋你條弱智真係唔撚識倖存者偏差
無嘈時你見唔到
有嘈時你先見到
所以係撚每次
真係無屌錯你條弱智
點解叫人證明前自己要證明先?嗱邏輯黎?
而家係你第一個走出黎9up話人係窮撚在先喎
係新租客減
舊租客無ma

舊租客要喺搬舖新增成本同加租之間取捨
商人根本唔應該有情緒
只要做到殺父仇人都有利益來往
咁先可以自稱商人
好明顯我都係太有骨氣,做唔到
你條𢦀鳩死窮撚自己都唔撚做點叫人做呀
你條𢦀鳩死窮撚邊隻眼見到我唔俾你學我叫人死窮撚咩?
你條𢦀鳩死窮撚𢦀鳩到唔識分叫人窮撚同貼身家係兩回事
你條𢦀鳩死窮撚咁撚𢦀鳩咪又多咗證明係真係𢦀鳩死窮撚
欺 ? , 業主直頭叫你 "欄" 呀
有錢佬跌錢多咗人賺應該支持啦
條友真係個個月都上新聞,只能夠話佢老豆死好命敢搏撞正時勢好發咗達,成個家族廢柴黎
你其實做咩咁介意比人話你係死𢦀鳩窮撚姐
仲有邊有人話你唔比我叫人死窮撚呢
比人屌兩句就跳撚曬制
你不如冷靜下先啦
咁撚低eq既就算真係有錢都係曬鳩氣
邊個話一定要搬
可以直頭摺左唔做

觀塘本身得返工時間生意搬黎都哂氣
copy & paste叫跳制
你條𢦀鳩死窮撚咁多幻想真係好典型𢦀鳩死窮撚行為
佢盤生意交舊租都有錢賺喎
仲有邊有人話你唔比我叫人死窮撚呢

你條𢦀鳩死窮撚叫我貼身家喎
明明唔比人叫你𢦀鳩死窮撚先叫人貼身家,依家又話無
真係好典型𢦀鳩死窮撚
對住你條𢦀鳩死窮撚洗撚客氣有禮貌咩
你條𢦀鳩死窮撚咁撚𢦀鳩弱智垃圾,其他人咪用相應態度對你好正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞