觀塘紅茶冰室遭波叔家族踢走 業主談判加租內幕曝光「為啖氣 唔租畀你」

604 回覆
341 Like 29 Dislike
可能佢阿爺都有鋪位留俾佢老豆但加完租租唔出
依家唔單止無減,直頭話加租先肯俾紅茶續
邊個飛邊個呀
話就話紅茶難食,起碼好食過大渣哥,敏華,濕鳩普通茶餐廳,兩餸飯同埋大快活美心啦。
你全家身邊都係窮撚,個個一個物業都無
真係講中咗你?
租俾邊個都一撚樣啦,咪又係觀塘嗰班傻閪入去食
大渣哥終極垃圾
大大話話食左十幾年茶記
廢過佢嘅真係好難搵
我先講中你
憑本事借做咩要還
地產代理向《星島頭條》透露,紅茶冰室曾有意以月租約45萬至48萬元續租,較舊租減14%至19%。不過在商議續租期間,雙方鬧得並不愉快。「紅茶有錢賺,不過老闆太高傲,想減下租,結果畀人寸返轉頭

咁係業主唔知市況 ON99
果到番工日子人流幾多你知唔知
該舖位由已故舖王鄧成波家族於2016年以約2.5億元購入

父債子還
可能紅茶老闆串鳩波仔
波仔班擦鞋仔話唔關佢事
好快個大業主會變銀行
咁果D錢佢都係借返來姐定期既錢無得借BTW果2厘半租夠唔夠佢還息
垃圾極都仲昆到班黃絲科水科到去移民
邊個飛邊個 而家溝女定做生意呀

成件事既客觀事實就係紅茶想用45-48萬續租 但波仔offer 60萬 所以傾唔成

之後新租客用45萬續租 換言之市場覺得呢個鋪位合理租金只值45萬

所以一開始紅茶offer45-48萬既租金調整係符合當時市況
撐到咁恆係咪波仔家族有人係度
不要再說了
一直都聽人講/同事話好撚難食

點知比個fd前幾個月水左去食,話佢就執
食完真係驚為天人
究竟係我唔識計數定點 54萬變45萬唔係減
對新租客45萬係合理租金
對舊租客就唔係
續租就可以慳返搵新舖佣金,搵新舖時間人工,新舖裝修,唔洗另外養住班員工,又可以做生意賺錢

以上咁多嘢加埋,係可以令舊租客接受到俾合理租金更高租金
業主在6月底將該舖推出市場招租,叫價60萬元。至8月初據代理資料指,該舖位已租予區內另一冰室,每月租金45萬元。

咪又係死死地氣開返人地個價45萬租比另一間, 當初又要寸紅茶.
生意黎講咪on9囉
喺舊租客角度係減

但新租客角度唔係減
求氣好緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞