【尋苦主】一次 觀塘 痛症治療黑店受傷經驗

253 回覆
68 Like 50 Dislike
On9仔 k乜撚嘢w
相信哩度得你一個咁on9受害
結構治療師個title咁搞笑都信
咁邪骨師個title咪信到十足十?
Btw卡片個體適能導師同伸展導師笑左
性治療師
下次無論按摩定物理治療啪你/準備啪你個陣,記住即刻say no 走人
見到體適能導師係都上去,你都係抵死架啦
就算聲稱學咗點按
都唔好隨便俾人按
呢啲好番要啲時間
神經呢啲你去睇醫生 只會同你講冇得醫
食多supplement 再祈禱睇下會唔會突然好返

你地班中學雞未試過緊係口響響 你試下痛返三五七年 就乜都會試下我只係講個suggestion 樓主痛返幾年頂唔順咪自己搵下
林X舜
痛症治療只係個名好聽
冇牌㗎

同物理治療唔同
好似我嘅經歷
中醫/舊西醫都發展咗幾千年
你信佢定信現代醫學?
之後無再睇啦
依加成日好不自覺 chok頸
醫生點解有牌 點解收咁貴係有原因
祝早日康復
希望你快啲好番
可能醫你失敗但醫其他人成功呢。同理,有出現過醫療事故嘅醫生都唔代表無醫好過其他病人。你都係快啲民事處理,你就咁上黎噏兩句好難信你。
諗唸不分
應該係條on9既簽名
唔知佢做乜鳩野
醫生都覺得無得醫既,你搵啲無牌的治療師就覺得有得醫?
你痛都有得同佢講開返啲藥或者你去睇下其他醫生掛?

乜都試下既下場咪好似樓主咁連無病無痛既地方都整到有事
咁大個人板係度都仲駁嘴
樓主you are not alone
我都係苦主,不過唔係呢間
如果西醫係咩都咁勁既話 咁不如你又講解下濕疹點醫
西醫唔係大撚哂架戇鳩仔
而家唔係叫你冇事去搵野黎搞自己
而係你已經痛撚到生不如死 自然就會試多啲唔同既野
的確唔係個個都岩 既然都痛到想死 咁去睇下又驚乜
西醫唔係乜都勁,但至少人地有牌受監管,確定有一定程度既能力先醫人。出左事都有正常途徑去追討。

無牌既講緊唔係好似神棍咁呃完你錢就冇事,仲有可能造成你永久身體傷害而唔負責。去睇下又驚乜?到時整到你半身不遂驚唔驚? 出事到時唔好走返黎求你口中所謂既無用西醫去醫你。

生不如死,係咪真係唔整你就會跳樓,整到你全身癱瘓或者死埋都唔驚先? 唔驚咪去馬。
想講,多謝樓主呢個post。
尋日去咗類似中心試做治療,標榜有駐場註冊物理治療師。尋日位「治療師」包裝得好專業,我以為佢就係物理治療師。睇完你呢個post即刻問佢拎資歷,卡片又無資歷又講唔到,就知係流,好在「治療」前睇到你呢個post咋!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞