【尋苦主】一次 觀塘 痛症治療黑店受傷經驗

253 回覆
68 Like 50 Dislike
追左個傻鳩post幾頁幫大家總結,樓豬冇腦抵死,仲要唔知做乜鳩係咁KW

KW
On9仔kam到仆街
就算無牌,一樣都可以告疏忽,不過對方可以無錢比同破產就無計了。
乜撚嘢KW

KW
脊醫都忟忟地
西方跌打,缺乏科學驗證
你睇下你條廢物垃圾到個ac幾年唔用,19年都唔上水,而家就借個ac俾低智女神屌鳩整骨佬

你女神係你背後笑鳩你咋
一早就應該取締呢啲冒牌所謂專業人士
成張卡片都冇樣係真
所有「治療師」都應該好似「醫生」咁,自稱係治療師嘅話需要有法律規管

勸大家有咩唔舒服都正正經經搵醫生檢查左先 起碼唔會害死你
樓主每個回覆都加自己署名
但其實無人想知佢叫咩名
Structural Therapist真係聽都未聽過,擺明作出黎扮專業呃唔識嘅人,就算脊醫都有叫名銜,有規管可以查核(雖然自己管自己),佢連一個相關學位都冇,全部都係啲查核唔到嘅19課程,咁都夠膽入去俾人整
無前後對比圖 得篇文字 你話啪到你變吳彥祖都得啦
絲打,做得好,現階段唔需要再同佢傾啦,有問題叫佢揾返你個律師同佢傾,包括和解問題,佢肯賠錢開支票都係要比法律援助署架。

如果有返工記住請病假同埋keep 好睇骨科醫生d 單, 做治療記住只可以搵「註冊物理治療師」 同埋中醫,得呢2個有規管ja ,講真,呢個人無牌都收$600 45 分鐘,拍得住有牌嘅價錢。
明白,都想係網上留咗個底先

kw
我而家民事緊

主要係想睇下聯唔聯絡到其中相關/類似的受害人,同埋唔想再有其他人受傷喇

kw
KW KW KW KW KW
成日聽最多係痛左幾十年睇過好多醫生,之後睇左邊個人好返晒,好勁好神奇呀!
講得呢d野都係出自d無知呀姐呀伯口中
痛症個個人情況唔同,根本唔可以一概而論,就算係傷風感冒,睇同一個醫生,都會有人一次好返,有人一個月都未好返
2020開始睇左3年,揾左無數所謂專家,物理治療師,骨科醫生,但情況越來越差。他們只會怪病人,不會承認自己問題,中間睇醫生睇到情緒崩潰。

2023開始到而家,揾到正確方法,先好返。

https://t.me/Bgfyyjnvfds

想知多d tg我啦 費事比人話打手

打手死全家

害病人死全家
屌你咩我望住佢㗎
點解啪骨治療開到成行成市,都係因為比d無知既人神化左,好似樓主個種,同埋樓上介紹人元朗師父個種,所以先咁有市場
有冇照過x光? 難啲想像點樣凹咗
知道

但其實如果有留意我whatsapp, 當時第一句問佢係咪啪骨,佢就係知大家有戒心,所以答你用手法;然後就話比人聽佢平時要幫啲醫療機構做嘢,到去到嘅時候就自然相信佢係專業人士,自然放下戒心

成個根本係利用熟人介紹的騙局

kw
黃店嚟 體諒下
KW
你仲癲 叫人睇個馬拉濕鳩
"脊骨神經系統治療師" 英文係 chiropractor, CUHK sport medicine (即醫返好vivian kong) 的course, 點會諗到係24 個鐘的課程?

Kw
謝謝推介
kw
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞