【尋苦主】一次 觀塘 痛症治療黑店受傷經驗

253 回覆
68 Like 50 Dislike
上面班人
起碼出事樓主肯出聲告戒下其他人

同情樓主
香港好多啲無牌收專業價做專業野
希望佢哋有後果
樓主好慘
同詐騙比人呃差不多
我之前腰痛都試過上網搵人啪骨。。。最尾當然無用。。。但都唔敢再啪
點解會比人啪你條頸同脊椎架
真係弱智唔係扮
啪衰左就一世
以前啲人好鍾意返深圳啦揼骨
按摩條頸按錯用錯力都可以癱
太多新聞講過…
頸有好多神經線,自己唔聽有咩用
啲人好好笑
皮膚有問題唔睇皮膚科死都要去美容院
寧願信啲爛面kol都唔肯去睇個醫生
同樣道理body出事
又唔去睇專科係要去呢啲街邊野
信個無牌醫生都唔信一間醫院
而家出事呢啲咪叫抵撚死
相信佢做康復治療嘅錢夠佢睇幾次醫生
想睇樓主下顎以前同而家對比圖
有圖有真相
想問下 工廈可以做診所/醫療中心架咩?
咁唔揾物理治療師 睇埋啲傻閪結構治療 抵你死架喎
好多人唔識,以為自學/識少少 就做咗物理治療師
如果樓豬肯先睇神經科
就唔會發生咁多嘢
你個fd當初都係頸同腰痛所以介紹咗呢件垃圾俾你
呢啲唔知乜撚嘢治療師
正正經經嘅物理治療你就唔睇
其實啪骨冇用唔係同一日講

補充一點,本來的腰痛頸痛,事故後經物理治療師糾正一下坐姿,企姿已經不再痛;所以根本不是複雜痛症,而林靖舜Alex Lam 當時講到我好似未期咁,要睇好多次。

一早正正經經睇物理治療咪冇事囉
樓主可能敢試呢
正正經經搵個物理治療師唔好?
搵哩啲奇怪治療師/正骨師
又唔係咩專業人士
保險又唔包
收費又唔係平
真係唔知貪佢地啲咩
有咩好同情,根本冇從錯誤中學習
佢俾條傻佬啪到岩岩巉巉仲繼續約,叫人啪返正
而家俾個老友水完啪到啲眼耳口鼻歪哩歪斜,仲同樓上件痴線佬網友傾馬拉傾梁生
最後啊Post主,TMJ係Joint 嚟,你宜家係有TMD
正如你生得弱智係Mental Retardation MD 智障,唔係Mental 痴線
不過啊Post主咁撚傻,分分鐘都又智障又痴線㗎啦

我K你老母W
打錯MR
可能對你而言所有做選擇錯誤嘅victims 都係可笑可恨啦
我見好多人譴責受害者力度仲大過啲害到人嘅人呢點我覺得好奇怪
我就傾向即使victim 有責任,佢都係真實受傷嗰個,唔使咁harsh囉
搵therapy 一定要搵有認可牌嘅人
唔係代表佢有料,而係有咩事都有方法追究

kw
睇左超過20次物理治療,結論係效果同你返深圳揼骨差唔多,做完之後幾個鐘係舒服左,但問題依然解決唔到
咁都比你唸到 唔怪得比人呃

Kw
有時腰痛頸痛背痛唔嚴重嘅話換枕頭床褥枱櫈高度都解決到,持續痛就應該睇醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞