【尋苦主】一次 觀塘 痛症治療黑店受傷經驗

253 回覆
68 Like 50 Dislike
希望你攞到應得賠償
btw我冇睇哂你篇文

佢係啪骨?啪骨都唔洗揀佢啦
幫推!
其實我WhatsApp 第一句就已經問佢係咪啪骨,之後佢避開,然後就再講自己係啲醫療機構度做嘢,成個過程扮專業醫護人士

到再上到去,佢繼續扮,去到最後佢都唔會提自己係啪骨,到比人啪先知

kw
I
鬼鬼哋
純文字討論
有冇咩證明你比佢整傷?
冇睇圖? 同埋出post 目的唔係要公審呢個人渣,信同唔信都唔關我事

kw
告到佢破產
你係咪on9,佢咪搵徒弟同你推鬆完再幫你普通啪骨
飛咁遠搵佢做乜鳩
點解咁出名因為佢背後marketing 團隊幫左佢唔少
其實好多痛症都唔係靠外力搞得到,物理治療係會教你除咗去佢地度治療用機之外,返屋企做一啲特定動作運動自己幫手矯正返,個過程無捷徑㗎。
如果坊間呢啲啪幾嘢搞得掂,人地唔使讀大學4 年學啦,醫生都可以乞食喇。
真係唔好再信呢啲。
想問下鎖骨肋骨凹咗係點凹法,有冇圖/示意圖?
呢啲都信 不如去求度符燒左佢沖水飲算啦
其實係咪正規醫療資源不足,先造就咁多呢類神棍?

乜撚野中醫...自然療法...一街都係
舒整治療 (manipulative and manual therapy) 是物理治療深造或專門的課程。特別針對關節和肌肉的正常活動和功能的運作。
你果個都唔係物理治療黎
成間野冇醫療,證書唔係專業
佢開出黎真係搏人唔睇
咪係, 脊醫已經廢廢地,呢個最多叫按摩/ 推拿店。

收$600 45分鐘 ,不如搵正正經經物理治療好過。

我想知係邊個介紹佢去,物理治療店香港大把啦。

另外見物理治療師之前要醫生轉介信架。
600蚊睇下跌打好過
起碼有少少用
可能op 係keroro 黎
講完野要講個kw 收尾
物理治療係冇用 真心
其實唔係無用,但物理治療要做好多次先有用,起碼10幾20次先得。
我睇左3年 上百次 試過無數間
當然你覺得有用可以繼續睇 唔會徹底好返 只係做完舒服一下
睇左幾次政府 冇效 物理治療師叫我睇醫生
政府物理治療跟本都唔會掂你,同埋叫你自己做運動,轉介幾次先安排針灸,針得個6 堂,成效好有限。

所以要去私家註冊物理治療師度做「關節舒整」, 起碼10幾20次先可以復到位。
但係我唔知我個傷physio有冇效,我係跌親手,痛咗四個月,膊頭至手肘都劇痛,膊頭仲有啪啪聲
你要照X 光睇下骨有無事先,進階d 隨時照埋MRI 睇吓肌肉同神經線有無事先去做私家物理治療。

政府咪比個冰袋/ 熱水袋你敷,甘樣有用至奇啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞