【尋苦主】一次 觀塘 痛症治療黑店受傷經驗

253 回覆
68 Like 50 Dislike
push
Structural Engineer 就聽得多
Structural Therapist 真係第一次見
唔用腦去諗咩叫結構治療師係On9,但欣賞你講出嚟

LDP
我唔會話你on 9
因為醫學唔止得香港果一堆先叫醫生
啪骨呢家野呢個世界不嬲都存在仲攪好過好多人
但香港個問題係無規管又無指引
條友係咪真係識你無得ref

同埋你冷靜d 先,所謂TMJ 好難醫呢d 醫生最興講
因為佢地唔識醫唔係佢地範圍

不外乎將d 骨移番好
同時你因為下巴半甩帶來的神經傷害同腫都可以慢慢修護
神經不嬲時間要長d

我覺得你可以將你個case send去馬拉CLM 叫佢地幫你睇下先
必要時你飛過去比佢地執番正好過
當然你比得起錢又等到梗係搵呀梁生幫你執最好
整脊已經大把人講過係呃人,要睇請睇骨科,你仲要睇咩結構治療師
呢個症係好難斷尾… 而家都係個個星期覆診

KW
冇啊,佢乜都唔出比我,連單都唔肯出

KW
替你可憐
輸錢又賠命
好慘

佢係好大力? 竟然會凹,想像唔到係點整
嗰陣做完,你好唔好得返? 我好似舒緩咗啲,但斷唔到尾

KW

KW
睇卡片已經知係流嘢啦
qualifications仲要勁柒
搵個正式有牌醫護人員好難咩?
你咁都去幫襯抵死啦
明白 但都想留返個底係網上,作個紀錄,主要真係唔想再多一個新的受害人

KW
多謝提醒,因為一直都斷唔到尾然後成日痛,其實好辛苦同好擔心,情緒一直受影響

弱弱一問,請問邊個梁生? 定馬拉好啲?

KW
我仲頂住 主要放上嚟係想搵下其他相關受害人,同埋唔希望有下一個受害者,因為真係一個都嫌多

kw
佢啪我頸就好大力 至於整凹舊骨嗰啲,我估,真係靠估,可能係扭過我的脊椎而成,因為我鎖骨同胸椎垂直一齊凹,好似冇其他骨同時支持呢兩點?

不過我都係靠估,我完全冇講過痛,冇講過要郁呢兩舊骨,佢就當我白老鼠,自己黎

kw
同你類似,好感受到你的痛苦。睇過幾乎全港各種治療方法,發現全部治療方法都係令你更差,包括物理治療。

不過而家好返啦,加油!

咩係kw
錯重點呀 因為Account 係朋友借比我出post,分返開2 個人,廢事一陣你哋鬧錯佢

Kw
幫你推下
其實呀KW你落個下款係咪做乜鳩
先謝謝。 請問最終係點醫返好同搞咗幾耐?
好有上咗年紀嘅味道
元朗有個師傅做呢啲手勢好好 不過唔記得左名 一男一女 如常係女人上去 佢會換個女徒弟定老婆既人幫你整你可以留意下

幾年前有個話痛左幾十年既呀叔去啪左幾次就周身舒暢哂
報東張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞