[ATC]熱帶氣旋帕卡航空交通集中討論區2

837 回覆
5 Like 0 Dislike
班UO1590 16:05 去福岡 取消左

我係咪淨係可以打去cs問 定可以收皮

上次cancel個D都唔知清晒未

等佢改班機唔知等到幾時
我班KA483取消左

早D去機場排候補啦

完全唔識整
係咪就咁去排?
上網有無得整

cx ka delay notice 有教

但係台北咁多班
即刻去排有so

唔該曬大家
同屋企人商量緊點搞好
因為唔係得我自己去,驚侯補無咁多位
見到有d機上完客又唔係去排隊,仲係gate果度係等咩??好似cx 806 咁??

利伸 : 新手學野
見到有d機上完客又唔係去排隊,仲係gate果度係等咩??好似cx 806 咁??

睇樓上 HKG ATC Hold departure 90mins
姐係call ready 後 90mins 左右 先比你推

其實已經排緊隊
不過通常60mins都推架啦 90mins係拋下人

long haul等destination日出?
PVG/PEL flow control

等佢改班機唔知等到幾時

唔聲唔聲 cancel埋1646
我出埋境 水牌仲寫住預計3點

PVG仲要flow ?

等佢改班機唔知等到幾時

咁你點算 巴打 買其他公司定點?
AY100 點解可以打尖

PVG仲要flow ?

check check 先
AY100 點解可以打尖

maybe north dep
我諗我應該離左題 不過想問下

我而家係東京聽日會係NRT返香港 坐既係HX 不過online check in唔到? 有冇巴打知點解

+1聽日飛泰國,你係咪又係揀左位之後load唔到?

係呀
佢話失敗
HX 28號又叫改期
唔知大DELAY定想CANCEL
HX 28號又叫改期

HX邊架改期?
South, West arrival 好靜
KA495 GA
Uo 3898 已登機

上去等返兩粒鐘喇
HX 28號又叫改期

HX邊架改期?

KA495 GA

also CRK607
CPA 465 GA
"contact departure" 係咪姐係轉飛
CPA 465 GA

no
contact departure position controller

等佢改班機唔知等到幾時

咁你點算 巴打 買其他公司定點?

睇下有無位轉飛第二度
CPA 465 GA

no
contact departure position controller

姐係兜返去 final 先再搵 Tower, 明白鳥
uo161取消左hkexpress度又打唔通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞