[ATC]熱帶氣旋帕卡航空交通集中討論區2

837 回覆
5 Like 0 Dislike
我諗我應該離左題 不過想問下

我而家係東京聽日會係NRT返香港 坐既係HX 不過online check in唔到? 有冇巴打知點解

你fare class唔包online check-in?

應該就包啦 因為我去程係online check in
tower把聲好好聽

south

完全係18歲女嘅聲

真係唔好咁多幻想

Agree

唔好亂咁J

肥婆最叻chok聲
140@22 07L

SQ890 landed

仲要好似好準時 唔使兜圈

你當戰鬥機流架

SQ都戰鬥機

sq大把ex新加坡空軍

其實唔係真係咁多

唔會少囉,佢係2條隊,尤其依家已經無乜expat

同我熟嗰batch好多走曬去做私人飛機機師
睇GA GA睇死人
原來講緊MAP

GA = GO AROUND

我亂估 岩岩訓醒未冇開radio/fr24
ATC refer GA多數係指general aviation
入system多數係free text入MAP(rwy)(時間)(好飲係)

Pilot 角度咪 GA, Tower 角度咪 MAP
睇GA GA睇死人
原來講緊MAP

你唔好唔識扮識喎, GA係個動作,MAP係地點喎

Missed approach 算係noun phrase?

MAP一般指miss approach point
想請教下各位巴打
我香港航空下午HX班機取消左
打去CS又冇人聽
點算好

我而家係東京聽日會係NRT返香港 坐既係HX 不過online check in唔到? 有冇巴打知點解

再等下?上次我早機返 凌晨先俾我online check-in
睇GA GA睇死人
原來講緊MAP

ATC refer GA多數係指general aviation
入system多數係free text入MAP(rwy)(時間)(好飲係)

太多short form好亂
睇GA GA睇死人
原來講緊MAP

你唔好唔識扮識喎, GA係個動作,MAP係地點喎

Missed approach 算係noun phrase?

同埋有班好叻叻豬同AA講「國泰123啱啱抽左頭」

仲有abort landing
tower把聲好好聽

south

完全係18歲女嘅聲

真係唔好咁多幻想

Agree

唔好亂咁J

肥婆最叻chok聲

1年幾前去飲同個中學師弟同枱,佢老婆話自己train緊,個女仔唔係肥婆又唔醜囉
架CPA415 走佬啦
睇GA GA睇死人
原來講緊MAP

太多short form好亂

我聽過有人叫佢地做石崗班撚樣

想請教下各位巴打
打去CS又冇人聽
點算好

我都取消左1700班機 打左去CS 佢幫我改左今晚機票
CRK252 direct to HAECO?
想請教下各位巴打
打去CS又冇人聽
點算好

我都取消左1700班機 打左去CS 佢幫我改左今晚機票

唔該巴打
打左半個鐘
我都終於改到
架CPA415 走佬啦

coming for another attempt

完全係18歲女嘅聲

真係唔好咁多幻想

Agree

唔好亂咁J

肥婆最叻chok聲

1年幾前去飲同個中學師弟同枱,佢老婆話自己train緊,個女仔唔係肥婆又唔醜囉

唔記得,只係食咗餐飯吹2句,年中見咁多人邊記得
Cpa238第二次收皮
但係我見cx官網同機管局都仲係寫住預計原本個時間飛喎 但又唔俾人check in

hold左system唔俾人做(多數係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞