萬事得Mazda 車主揮手區 (25)

952 回覆
21 Like 0 Dislike
我估係如果整花要再噴過會好難追色 隻色連原廠都未必100%跟到
不能同意更多
本身對紅色車無咩好感
但睇二手車見到實物果時內心嘩左一聲
心諗未見過咁靚嘅紅
same
隻紅會忍唔住回頭望
巴打 你個名係我女神
你係1500定係2000cc MX5
2.0 RF
連登有愛, 終於畀我搵到另一個楓P
雖然我係歐洲組, 巴打想同你交個朋友
大家都揸萬事得就係一齊塞車既朋友

最新平均值17km/L,推唔到上去了
近幾日架cx5 間唔中
踩brake一開始有下異聲
想問係邊樣件有問題
車外定車內出聲,個聲係點,自動定棍
洗完車個側鏡就壞咗,打唔開
開鏡開到一半就停咗

試過較塊鏡都打唔到最開,好似得個鏡片郁,塊鏡好似卡住啪啪聲咁個鏡框好似轉唔到出去咁,有冇師兄試過

最尾要靠個frd人手扶住塊鏡先開得曬,但正面睇又好似都未轉到最開咁。頭都大埋上次洗完車又係咁,但最尾又無事。 有冇師兄都試過類似情況…
用WD40噴下萬事得通病
換摩打
最近研究過,唔難
想請教下,係咪就咁拆開塊鏡片之後噴入去?
係 詳情可以睇YouTube教學
車內
車cam都錄到啲聲
低沉
自動波
通常係踩brake果下響,響半至一秒
Keep住踩唔會有,極輕印brake都唔會有
https://jmp.sh/s/Y5Z9sUlQtD3DgCy0xRox
我估係brake booster出左問題
brake system出問題可大可小,為安全都係check下好
師兄自己換?
手工野對自己冇咩信心陣間試完WD40唔得
拎去車房整算了
唔多正常
代理食水深就預咗,係唔知佢會唔會幫我換改良版磨打(日本出咗)
至於車房手工,我不了
https://youtu.be/BqXLPvmj5RY?si=gedUVRlsJGVXBViQ

呢條片係上次有巴打send 出嚟,我跟佢做之後開關十幾次就會好少少,隔兩三個鐘再試就正常返到依家

拎定紙巾,啲wd40 會係下面流出嚟
揸緊mazda 3 hatchback 本身用緊原裝鈴7J 呔就215/45R18 黎緊換G025 8J 好似會stretch想知會唔會影響操控
岩岩入左手部 2 開心使用中
有冇人升左ios18 成日連唔到CarPlay ,
每次開車都要delete 再connect 過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞