萬事得Mazda 車主揮手區 (25)

952 回覆
21 Like 0 Dislike
應該就係了
我都想知係好揸無人放定係新車賣得太少

見無耐前有個車行盤走左e家成個28car得番部紅色
馬3 2000真係唔見
紅色幾靚點解唔要
講話似的士果d肯撚定冇見過隻紅
極罕有
要等人割愛
係28car睇mazda見到有D舊年份既既車仲係有個支手制,有D就冇左變左autohold 同P 兩粒制。 其實渣起上黎係咪方便D?
壞少樣野 電子野到期咩車都會壞
手掣本身就係要搞條威也...
好過電子好多
我之前揸開棍波車用手拉handbrake果隻, 係換咗部新2024 Mazda3先開始用電子掣, 仲要自動波。

其實我唔反感, 因為車郁佢自己就會退開, P波熄車就自動落, 方便。

Auto hold特別在唔再用棍波磨極力子果套動作, 放brake pedal架車都會唔郁, 踩油pedal先郁, 可能塞車會舒服啲?

不過最大原因都係慳位, 少支棍咁中間置物箱就可以大啲。
有冇師兄試過後波鏡好似接觸不良咁有閃爍好似以前啲電視收得唔好起雪花咁,有咩解決方法
掛Mycar牌果架紅色?
早兩個月問過賣出咗了
順帶一提電子手制

就咁落手制剎車粒唔著
Autohold落既手制 剎車燈會著
不過Autohold始終都係chok d
慣左鬆腳溜前左先起步

另外電子手制車上山停燈位後直接鬆腳比油就得
幾秒內唔會溜後
傳統手制鬆腳成日都有種唔知拉唔拉得夠呢架車郁左下咁好不安
嘩估唔到咁搶手

其實好多mycar盤賣出咗但唔去28car更新個狀態
呢度有好幾架見仲喺28car賣緊
各位想問下有冇人有同樣問題,21年萬3用apple car play導航我係高速到一直行緊,架車的位置突然會有誤差飛左去隔離。試過另一部電話都係咁,但唔用car play直接用返電話係無事🥲
有冇英國朋友有介紹 想打蠟架車
想買架Mazda 3操下
想問下師兄們Mazda 3嘅車頭有冇防撞感應
好似cheap版冇, 貴版有
想問下mazda3後座空間窄唔窄?
長期要放carseat同老婆坐後面
利申:揸緊freed好想轉返5人車
不如諗諗CX5
我有架2014 年mazda 3
有冇興趣 我都係p牌操左1 年幾
其間都停車場high花左少少
依家想換車
自己嚟啦
嚟緊入手部2手cx5 2.5 I special
有冇要換,除左偈油同車軚上手,其他乜都無換
唔該師兄
上網check咗好耐都搵唔到答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞