牙marf 第一日開thread就比人屌 話龍捲風好睇但唔使入場真係CLS

692 回覆
109 Like 69 Dislike
有咩問題
做嗰行就要所有嘢都吹奏唔可以講真話?
事實係好多戲真係唔值得入戲院睇
咪玩啦,而家仲有人睇碟?你保證串流一定有?
成堆入左黎開工咁
個個一式一樣問有咩問題
因為覺得唔入戲院無票房=唔支持電影製作

你睇《明日戰記》支持左幾多電影創作
diutv打手全面進場
因為你係靠呢行搵食,成個娛樂圈其中一環係電影業,包括戲院而家打爛人地飯碗,他日戲院點排你d戲上
買碟睇 片商一樣有錢收
無架,刷唔到票房排名,畫面唔靚
我地香港人最緊要就係畫面要靚
即係我幫襯一間餐廳
一定要堂食先係支持
叫外賣就係打爛飯碗?
咁戲院點整死左下游你估佢上游走得甩咩唇亡齒寒
睇你身份啦,如果你係飲食業,同大家講唔使堂食嫁,餐廳咪多撚謝你囉
仲有外賣係人都知七除八扣餐廳無咩肉食
連港產片都唔係都要盲撐

幾時聯署要求Netflix D+ 退出香港市場
佢唔出碟唔出係streaming platform係觀眾既錯定點
唔係發行商責任
港產片一定要入場睇?我覺得未好睇到一定要入場睇唔得?
定而家癲到唔比人發表opinion
agger 盲撐港產咪算囉
搞咁多野做咩
除左港產電影,拍戲包賺架咩真係
如果我係飲食業
只要有人讚我啲食物好食
無論係堂食定外賣都好歡迎
佢睇完盜版叫人唔好入場就屌姐
佢真金白銀入戲院睇完比班套套戲都未睇先屌既鍵盤戰士屌唔支持戲院

呢套唔好睇下星期自然會排小d場次架啦
唔好睇排到滿哂場場吉場戲院先真係喊出黎
thread有樣野好就係自爆真心話,有樣唔好就係自己有幾多斤兩比人一眼睇晒
傻鳩就傻鳩架啦,邊到都係一樣
你講得啱但而家係有個名人周圍唱叫人唔使堂食,呢個係另一件事
Fyi 外賣平台抽成係三成起跳
佢都係幫手反對外國勢力姐,證明佢愛國
咁咪直接同餐廳買囉...平台自取唔係做緊8折以上都無乜得平
你咁支持電影業又開po笑鳩明日戰記
古生收左皮你估香港電影走得甩?
其實佢可以話好睇,亦可以話唔好睇,但叫人唔好入場呢下真係要教育下
話唔好睇從來冇問題,就算大部分人覺得正,你有其他睇法,當然ok

而家個問題係叫人唔好入場但又話人好睇,作為公眾人物咁講野,到時佢套戲一上一定大把連登仔幫佢宣傳
話唔好睇 叫人唔洗真金白銀支持係冇問題
讚好睇又叫人唔洗入戲院就on9囉
viu啲PR好勁,樓主走先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞