牙marf 第一日開thread就比人屌 話龍捲風好睇但唔使入場真係CLS

692 回覆
109 Like 69 Dislike
唔關係邊套戲事
所謂崩口人忌崩口碗,佢自己食娛樂圈呢行飯,叫人未必需要入場睇某套戲

嗰啲咩「睇戲有好多渠道,唔一定入戲院睇」忽略咗一樣野,電影放映場次其實會跟入場觀眾調整,亦都會影響之後發行商決策

一個藝人公開ac 評論「呢套戲未必需要入場睇」,其實已經倒緊人米 如果套戲之後票房唔理想,影響之後片商發行商啲合作計劃,係咪可以賴落呀Marf度呢?

唔係一句「個人意見之嘛」就得架
「Collar 啲歌幾好呀,MV拍得有心機,不過個人立場覺得未必需要去演唱會聽live」
「Marf 個廣告幾好,不過個人立場覺得未必需要幫襯呢個牌子」
其實娛樂圈嘅人係咪可以公開咁講先
不如你講下叫人唔好入戲院睇又有乜問題
你開個post煽動人反隻賓妹都影響緊viu tv收入㗎喎
有咩問題我都開始識做VIU打手駁你了
可以
唔值得睇咪唔值得睇
咁都係匿名上網呻下啫
呀Marf姐攞佢自己acc公開咁評論倒人米 影評人覺得套戲差,都未必會講未必需要入場睇
咁你身為中國人做咩出咁多post踩鳩中國 ?
其實一有鳩sir 係出現成個post 即刻變為業餘,不認真,好似馬戲團咁
鳩sir 都係死番去自己個post 慢慢鬧喇
今次marf做得幾好
不過唔駛入戲院睇

樓主好波,上晒報啦,威水
唔使啦,上曬報全香港一齊傾

樓主好波,上晒報啦,威水
恭喜上報
咁即係做咗藝人就一律要唱好,一係就唔好表達意見?因為會影響自己生計?
冇人話唱好唔可以批評,你批評咪做影評咪搞掂囉,你覺得好睇,但唔好叫人唔洗入場睇呀嘛。
你係年青人偶像有好多人追隨佢,會影響電影業收入
有啲說話真係唔好亂講。
覺得好睇就叫人入場支持下,唔係話好睇反而唔好入場支持,咁樣叫人做免費仔唔係幾好
鳩蛇本帳推自己分身po?

利申:鳩蛇分身
唔一定要唱好,但係唔會走去倒人米,就係咁簡單呢單佢係走去影響人地生計

表達意見就有好多方式,揀啲乜野黎講係一個選擇
佢哋係咪mon 實你
應該唔係嘅,始終呢單嘢喺網上咁多討論
一個post半日六百幾個留言
MCL海怡就唔關事啦,好長時間都冇乜客
無謂夾硬拉其他野黎講
咁你畀多50蚊都係多50蚊賺啦,叫人唔入場支持電影真係唔岩,講多左
又話無介紹錯,又話唔洗入戲院睇,唔係好明
而家上曬新聞 隨時多左人search黎睇套戲trailer
所以咪好撚矛盾囉 美國科技災難片叫人哋屋企睇戇鳩嘅咩?
影視台:《龍捲風》都算係近年少數高水平誠意之作 by 元朗吉夫藥 (2024-7-23)
https://lih.kg/3745492

"影視台權威巴打" 都讚呢套戲,點解 Marf 會 "倒米"?
佢條仔咪又係天下一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞