牙marf 第一日開thread就比人屌 話龍捲風好睇但唔使入場真係CLS

692 回覆
109 Like 69 Dislike
快啲去? 話左唔去啦 你盲?
有班弱智永遠唔識分公眾人物同普通人
marf講lolly talk演唱會唔值得入場睇
同普通人講lolly talk演唱會唔值得入場睇
有無分別

知名人士言論,會對擁躉或有號召力
唔好睇咪唔駛入場睇囉
咁都要反?
你冇撚嘢呀 令有咩問題
佢一定心諗 又話threads係講真野既...
奀星緊係得啦 你仲上升緊既明星唔好搞呢啲住先
想做自己上左神枱再講
柒咗就刪咗人哋段嘢 點解你咁柒嘅
令都唔打得
你不如話既然要打做嘅然啦
呢啲無乜劇情嘅特技災難片,唔入戲院睇不如唔好睇
比「堂食 / 外賣」更貼切旣例子

電影 / 港產片 = 貨品
片商 = 生產商
院線 = 百佳
戲院 = 實體門市
商場 =
部部電視機都長開播住TVB旣
商場

【翡翠樂壇】年代:

生產商 支付 上架費 畀 百佳
百佳 支付 租金 畀 商場業主
商場業主 將部大電視 長開播翡翠

結果:生產商利潤被層層剝奪 + 必須用翡翠芸人代言

【樂壇革命】年代:
生產商 支付 上架費 畀 PNS網店
PNS網店 支付 網店開發 維護 物流鏈費用
商場業主 店舖空置 + 部大電視仍然長開播翡翠

結果:生產商計過數自然發現利潤 網店 > 實體店 

旣然實體商品都可以網購化

影視商品更旡理由唔串流化
啲盲反撚柒到
唔講以為係呼籲緊全世界唔好睇任何戲
到阿marf演嗰啲毫無特技嘅小品
班fans就會叫人睇十次支持「本土電影」
商場 = 部部電視機都長開
播住TVB旣商場

就嚟轉播奧運啦,大家點揀去邊間商場好呀?
daisy jones我一定入場睇
marf就送都唔會睇
個人立場
一句叫人唔好入場睇你竟然可以演繹到去其他地方睇
勁撚過人大釋法
但以你個logic係咩都要睇喎
跳“領式性感舞”嘅MV,都未必有人睇
叫佢試下下次話collar演唱會其實唔使買飛入場睇都ok
人地係話未必需要,你夠竟然可以講到唔好入場啦,人大釋法喎,唔撚照下鏡?
未必需要原來唔等於唔好
咁可能你都未必需要呼吸
就係唔等於
你啲中文.....
ok, WFC
未必需要入戲院睇 意思咪即係 唔使即刻入戲院睇 咁都唔明
唔洗spin
真心想人支持套戲點會唔想人買飛撐票房
係想人去買碟、netflix睇自然會講明
根本唔會用「未必需要去戲院睇」黎表達
當事人都未吠你幫佢出聲做乜鳩?
十足十dse閱讀卷個作者都唔知原來自己咁諗
咪偷換概念啦屌
佢抵屌既位,係佢本身係娛樂圈人,
正牌歌影視,雖然大銀幕好似未有,
但咁講係無9謂

比著其他人,咁講係ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞