《地。-關於地球的運動-》 動畫 十月放送

96 回覆
91 Like 4 Dislike
假假地都madhouse出品
希望佢生生性性

清水健一執導既寄生獸做足24集
成套動畫節奏做得好好 唔趕唔拖
應該要交代既劇情都有做齊曬 甚至可以話改得幾好

不過呢類文戲佔劇情軸心9成既作品真係好難改
我都有少少怕會搞到好悶
如無意外 第一集連播一個鐘會做到去漫畫第四話個part
呢一集已經足夠決定到套動畫係神作定係庸作

希望個ending可以同我推第一集一樣咁有爆發力
我都係咁諗
第一章其實唔係好長 一個鐘好似完到
最尾望星星果下入片尾曲 完美
Um
而家先發現你係舊post討論區樓主
終於比我哋等到動畫喇
好期待
幾時開播
呢套都開動畫,幾時到
懲役339年開
原來係當初漫畫po嘅樓主
真係感謝師兄當初嘅推介我先可以睇到呢部神作

希望動畫化唔好7 可以令更加多人感受到我當初睇漫畫時嘅感動
正野黎要推
果種其實唔知岩唔岩
甚至仲有漏洞都未解釋到
但係比強權百般打壓
要用條命去講我想相信
果種信念有幾咁強大
最恐怖係歷史上真係發生過
仲要某程度上而家都仲係發生緊
10月5日開播,仲差1個月
唔知Netflix 會唔會上架
據可靠小道消息指,《地球運動》將是半年連續播放,製作上有一半由韓國外包製作(可以預期製作質素較低)
https://x.com/d0nut2x/status/1833565885597945976
即係做完全套
依套作畫冇乜所謂
最緊要係敍事節奏+配樂
有感動
所以我覺得amazarashi嘅カシオピア係留所入面有句歌詞寫得好好

「その痛みは共通言語だ」(嗰份痛苦就係共同語言)
呢個係咪會影響木棉花買乜嘢新香返嚟?
唔係咁講,佢呢套好多畫面會講夜晚,星空,個畫面靚同唔靚可以差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞