神沒有寫下聖經 是人寫下了聖經

591 回覆
275 Like 16 Dislike
識野 你個名呢本書
睇過jed mckenna ? 重顛覆想像
可以話係終極真理
咩黎? 冇睇過
成日返黎都係毁滅人類有撚病神
好撚癲 寫得又黑色幽默
我了解下先
你打機都係玩殺怪,唔係有咩做
神啊 救救我吧 一把年紀了
再分多個教出黎囉 反抗反抗教
第二次啟蒙運動
diu 落地獄
有聲
所以信徒們都只係不斷聽一堆以訛傳訛既故事
之後相信咁既故事再神化故事主角
七宗罪有憤怒 但你睇下上帝發怒咗幾多次殺咗幾多人?
學你咁講 根據聖經
咁究竟要包容個間諜定殺咗佢?
總之
阿mo康復好返係神跡
阿mo被mon攪到行唔到又係神跡
睇下有冇御都合主義
都唔駛所謂「反抗」,而家傳統堂會會眾都瘋狂地流失緊
根據聖經,在當時的確係要殺,不過唔係私刑,而係公正既審判。
而今日係個宗教自由既世界,就更加唔可以行私刑殺人啦。
真溝少少假,知道神存在嘅人唔多
其實係因為變曬無神論/改信其他宗教
關咩家庭教會事
基督教點睇其他宗教嘅神同神蹟
係咪全部都係邪神同撒旦化身
大把人信耶教穌,不過唔再返堂會(即佢地口中既教會),見得少其實唔駛衝出黎
猶太人應許之地
歐美基督徒持續流失 愈多會堂被改造為夜店、酒吧等屬世用途
https://cdn-news.org/News.aspx?EntityID=News&PK=0000000035179f601f863b9b5264c645b286eea220a13eeb

"大把人信耶教穌,不過唔再返堂會"有咩source?殺人邪神耶和華琴晚報夢話你聽?
這也揭示出重大信仰危機:許多人受洗後開始遠離信仰,即便仍自認為基督徒,一年出席聚會次數僅個位數,或5次都不到。

你篇文自己咪講左
自稱為不可知論或無神論者的比例,從百餘年前的0.4%,上升至今日的15%以上。

另外,一份由「皮尤研究中心」發布的調查報告顯示,有一部分人聲稱,一生中曾在某時刻受洗,但信仰並未在其生命紮根,以致這類人不認為自己是基督徒。

耶撚成日話人斷章取義
其實係死都要搵到對自己宗教有利嘅野
對自己宗教不利先可以叫斷章取義
你篇文自己既觀點都唔係一面倒,幫你唔到
你篇文係講兩種情況都有
你就剩係承認一種情況,否定另一種情況既存在
你DSE中文閱讀理解咩grade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞