各位marketing 人 你地會點答

249 回覆
25 Like 506 Dislike
人哋Review緊 probation啊文盲
屌,個L樣自己都唔知自己做乜尻。你畀乜嘢條靚做,佢咪點答你囉,佢常咪就係搞呢啲on9 嘢囉。你有幾L勁?
應該話佢作為AM都算係management level但連probation review係為乜都唔知,其實理撚得個staff識唔識咩係marketing,佢知你想佢做乜就得喇,個review嘅目的就係review 返你assign咗佢做嘅嘢vs佢probation period 實際工作表現,搵個gap出嚟再制定個staff嘅成長同改善方案,係呢啲位踩下屬唔識marketing只不過話俾人知人哋跟咗你幾個月連自己做緊乜都唔知
PR 先好做, 隨時唔使努力
你好撚IN咁
改做diu啦
會唔會叫Wong Di Or
之後有人問佢應該點答佢有覆到
但基本上都係啲阿媽係女人嘅野
只係將佢認為好廢嘅答案,每個答案用中英夾雜嘅句子講多兩句
但其實根本係同一樣野
即係冇公關,食得屎
所以fresh grad 有50k
心心水業
你咁問係好唔專重marketing 依個行業
我勸你好好反省下
呢個就係典型比無料嘅人用年資上咗位嘅例子,做咗10幾年marketing仲要人答教科書答案就知好打極有限
示範下失敗啲marketing啫
佢threads reply人咪又係答啲皮毛野
其他同行心諗:出小句聲當幫忙啦,家下唔止同事覺得我哋廢,依嫁好多人都睇撚住啦,好地地呃份糧咪算,扮乜有料豬隊友
搞event, branding, meida
其實probation果個同佢講lee d野咪一撚樣人哋仲撚簡潔
劉青雲話齋:「做人冇公關,食屎㗎喇」
Post 上網畀人見到自己幾閪
純正血純marketing
總之講你就聽喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞