我和六合彩發生了一段不可告人的(性)關係

311 回覆
108 Like 13 Dislike
正~有文~!
穿過對面馬路,我同36號行入七仔。

但入到去,搵勻曬成間舖頭,包括所有貨架、收銀櫃仲有角落頭,都唔見到嗰粒波嘅蹤影。

七仔嘅職員見我地搞搞震無幫襯,一怒之下將我地攀咗出去。

奇怪啦?明明啲訊號咁接近,點解搵極都搵唔到個波嘅?

就喺我疑惑之際,眼尾睄到便利店門口擺放住一部扭蛋機。

「有無人啊!放我出去啊!」

唔通…個波喺入邊?

我哄埋去部機度睇真啲,隱約見到有一個同其他扭蛋唔同嘅綠色波。

我拿拿臨拎個銀包出嚟,入幾個銀仔落去,試下扭個波出嚟。

一次唔得,再扭一次。

當入面啲扭蛋越嚟越少,嗰粒六合彩波就越顯眼。

我繼續入錢,希望快啲將個波扭出嚟。

36號見好似好好玩,就話要扭埋一份。

最後我差唔多入咗成千銀落去,幾乎將成部機嘅扭蛋都扭曬出嚟,先至扭到嗰粒攪珠波。

6號,綠色波,Get!

唔知係咪搵開有條路,之後我喺兩個鐘之內,先後喺樹上嘅鳥巢以及沙灘上,分別搵到4號同22號波。

我將三粒波好小心咁放喺背囊裡面。

望一望時間,依家係下晝五點正。

喺日落之前,我想繼續再搵多陣。

離開沙灘,我地就搭車返出市區。

落車嗰陣,突然颳起一陣大風,將我包住頭套嘅毛巾吹走。

街上嘅途人經過,都用奇怪嘅眼神望住我個頭。

個頭套又大又重,又真係幾引人注目嘅。

過咗一陣,突然有架貨van急停剎掣,停喺路邊。

隨即有四、五個著住馬會制服嘅人,從車上面行落嚟。

佢地手持住麻繩同埋捕魚網,快步向住我衝埋嚟。

我feel到有啲唔同路,於是唔理咁多,拿拿聲調頭走。

「喂36號!你唔好走啊!」嗰班人向住我大喝一聲。

36號唔知頭唔知路,以為嗌緊佢,點知嗰班人無理佢,淨係追住我。

如果我估錯嘅話,呢班人應該係馬會特派,專門嚟回收唔見咗嘅攪珠波。

而佢地好明顯就係認波唔認人。

見我戴住個六合彩頭套,佢地就以為我係36號波。

如果俾佢地捉走咗,咁我咪要成世做波?

事關重大,我立即加快腳步,用盡全力向前跑。
多謝支持
呢個唔係甜故,係我寫俾六合彩嘅一封情書
睇埋落去就知
好似有兩個講法,一個係打飛機打得多,會令龜頭無咁敏感,另一個就係龜頭變得好敏感
呢幾日主角洗咗幾千蚊,最後回唔回到本呢~!
Live
唔敏感係合理啲,因為理論上用手嘅力度係會高啲
啲人割完包皮會敏感到仆街我覺得都係對呢種講法嘅一個support
樓豬咁早收工可以出文咩
36號見我無啦啦俾人追,未意識到發生咩事,跑上嚟問我。

「後面嗰班咩人嚟架?點解無啦啦追住你嘅?」

「你咁仲要問,佢地好明顯係嚟捉你架啦!」

「但佢地係追住你,唔係追住我喎。」

「家下我戴住個頭套,班人以為我係你,所以咪嚟捉我囉!」

「下?唔係呀嘛?」

「仲『下』?快啲跑啦!」

我同36號由街跑到入一個商場,再從個商場跑返出街。

後面嗰班人全程一路追住我地,而且仲call支援嚟幫手。

本來佢地幾丁友,搞搞下越變越多人,家陣差唔多有成十幾個人同一時間追住我地。

佢地前後包抄,我同36號就無路可走,被趕入一條掘頭路。

一面石屎墻擋住我地嘅去路,同時馬會嗰班人就嚟殺到埋身。

前無去路,後有追兵。

唔通我地就咁束手就擒?

「做咩突然停落嚟?繼續行啦!」36號同我講。

「咁大副墻擋住,點行呀?你估我識飛咩?」

「用個頭撞咪得囉!」

「用個頭撞?」

呢個時候,我諗起幾日前36號唔小心撞到燈柱,結果個頭撼到條燈柱斷開咗。

燈柱都撞得爛,話唔定可以撞爛幅墻。

於是我擰轉面,用個頭向前一撼。

「砰!」

一瞬間,成棟墻好似骨牌咁冧咗落嚟。

我嚇咗一跳,估唔到頭套嘅威力咁大!

有咗呢個「鐵頭功」,之後再遇到咩障礙物,我就一嘢用個頭撼爆佢。

路牌、圍欄、燈柱,凡係阻住我嘅,統統俾我撼爆!

而後面嗰班人依然窮追不捨。

為咗徹底擺脫佢地,我將佢地引到去一個公園小徑,跟住一口氣連續撼斷三棵大樹。

三棵大樹「啪」一聲斷開,並攔腰倒下,擋住佢地嘅去路。

今次輪到佢地班人無路可走,只能眼白白睇住我呢粒「36」號波越走越遠。

經過一輪追逐,我地兩個總算成功脫險。

傍晚時分,太陽差唔多要落山。

我地抖順條氣,經過九龍城碼頭,打算搭船由九龍返去北角。

未行到碼頭,離遠見到有班人揸住架撐好似想開拖咁。

再行近啲睇下,發現有十幾二十個紋身佬,凶神惡煞咁圍住一個男人。

咦喂!嗰個被人圍嘅男人,佢上半身光脫脫,下半身淨係著住一條紅色嘅底褲,頭上戴住一個印有「24」嘅紅色頭套。

莫非呢個男人就係24號攪珠波?
一邊扮工,一邊出文
係扮工室打甜故
都好
唔洗太甜
有少少就夠
見到佐治戰車個名就知道有痴線故睇
九龍城碼頭會唔會有大陸團亂入
點知係賽馬會啲人扮波引主角出嚟幫手
「屌你老母,你邊撚度架!我地喺度收數,你就學人做架兩!」一名紋身大漢好惡咁拎住西瓜刀指住24號。

「我嚟自香港賽馬會。」24號好冷靜咁回答。

「我賽你老母呀!兄弟我地一齊上!」

紋身大漢一聲令下,其他人揸住西瓜刀同鐵通,圍攻24號。

本來我同36號諗住上去幫拖,點知24號身手原來非常之了得。

佢一身鋼條身形,拳來腳往,再加上無堅不摧嘅頭套,打到班公仔佬一仆一碌。

我一邊觀戰,一邊用電話上六合彩個網check下,發現24號嘅實力只係僅次於30號同49號。

唔怪得佢咁好抽啦!

班古惑仔見自己打唔贏,居然使出嗱喳招。

其中一個人喺褲袋攞咗隻噴髮膠出嚟,衝埋去兜口兜面噴落24號塊面度。

24號俾啲啫喱水揦到眼都擘唔開,嗰班古惑仔就趁機會捉住佢,將佢推出欄杆外。

下一秒,24號成個人跌咗落海。

由於事出突然,我同36號都嚟唔切出手阻止。

奸計得逞後,班古惑仔立即散水

至於24號睇嚟係完全唔識得游水,佢喺海入面不斷咁掙扎。

過咗無幾耐,佢仲驚到縮細變返個波,慢慢咁沉落大海。

咁嘅情況,無理由見死不救。

我吸啖大氣,飛身一嘢跳落大海。

碼頭嘅海水好凍好渾濁,我潛入水底,伸手撈起嗰粒向下沉嘅攪珠波。

而頭套嘅重量令我要用多幾倍嘅力,先可以浮返上水面。

上到岸,24號「啵」一聲變返人形狀態,之後佢一邊咳一邊嘔返啲海水出嚟。

我就凍到打冷震,係咁打乞嚏。

「36號多謝你,多謝你救咗我!」

24號望咗我一眼,以為我係36號,當佢再望多兩眼,即刻改口:「咦唔係喎,你唔係36號,你係邊個?」

呢個時候,真正嘅36號行過嚟睇下我地有無事。

24號用手抹走面上嘅海水,望一望36號,再睄咗我一眼。

佢覺得好奇怪,問我:「點解會咁嘅,點解36號嘅頭套會去咗你度?」

「你問我,我都想知。」我答佢。
返工見到有文出真開心
差唔多六點,準備收工啦
你留低OT打多幾篇先好走
收工順便去投注站買張六合彩,中到頭獎聽日即刻辭職,以後全職打文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞