有無兄弟玩美股/港股期權(4)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你仲有咩貨係手
其實睇住我個range 都搵到食
今晚有機會直落
數據好,彈一彈呃人入,深夜再炸落去
數據唔好,人踩人mode
40點wing, 呢set 野有70 premium,其實佢收係5360~5535 中間就收足錢
咁淡

佢上落市都搵到錢嘅
下星期一5200,下星期四5150琴晚手痕整的
睇下夜期今日開市前彈幾多。
lunch前彈20點以上當今日大升,無20點一律當今日跌,趁有賺走人
唔驚啦
諗住仲有五十幾點好好瞓一瞓就穿咗
咁早入場? M7果堆我等緊佢回2-30%先開始諗
玩0dte 最好等佢開市行一浸 先開倉
20%?認真咩,巴打咁睇唔好m7?
港股有無玩開邊隻推介下。我玩緊內銀
我玩緊以下呢堆,除了388應該要接貨,其他應該穩袋。玩內銀最好,又高息。
頂唔順終於要斬哂d股票 信錯連登股神買nvda
https://lih.kg/bLsbNmV
#40 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

點處理呢個情況?
我就係覺得內銀就算接貨,都有息收。缺點係期權金較少,唯有張數開多d 啦
N卡呢D小回2-30%, 大回5-60%係平常事
TSM, Google最深都可以高位回一半有多
T車呢D就可以跌7成
AAPL, MSFT呢D就頂盡廿幾三十
總之呢排流下cash再睇睇...
係架,所以要做多啲張數,啱啱做咗 SP 939@$4.9 30/10 補返啲血先。現價$5.43

有d想末日put
我做緊你對家
put緊 8月33蚊
睇圖樣衰到呢
如果趕得切,未到到covered call 位前做rolling

roll 遠期同再roll 高啲 short call

如果堅有信心大升甚至可以喺個位加返正股
咁call 走嘅都係新加嗰lot 貨
keep 到個貨底
roll short call 嘅理想做法
- roll 高到個行駛價
- roll 後唔過一個月
- 收錢roll,即係新賣嘅call 要貴過或等於你平舊short call 嘅錢
你LP 2318@$33 AUG?
係,果時2318企係 33.95

張圖太樣衰....
decreasing broadening wedge....仲要....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞