覺唔覺其實電話好難壞?主要都係電池問題,閒閒地用十年八年

262 回覆
138 Like 18 Dislike
只要你入左iphone坑, 唔轉an機用既話, 年年轉同隔好多年轉其實價錢差唔多
買新iphone, trade左部用左3年舊機, 都係6千令就用到新機
我當早1年換, 就比5千令
照道理應該換得愈密愈抵,
咁當然遲換d你儲到既錢又多d, 但換機既錢就逐年增加
所以其實都係差唔多, 咁不如快d換新機用得開心d, 3年換1次就差唔多, 加上iphone通常用3年到舊機就倒水, 買新機唔洗煩
照你咁計, 每年使用成本 $2000

我用 An 話, 每年只要 $1000

仲未計風險值,例如被盜,跌爛,連配件都未計

即係 iPhone 使用成本係 An 兩倍以上,多謝你嘅數據
我冇興趣同你拗咩機好用啲其實 唔好咁敏感
你鍾意一部機用廿年都得 關我撚事
你做咩發癲,我照你嘅數據計使用成本芝麻,iphone 貴兩倍有咩問題?

你咁嬲做咩?用電話用到你咁都幾淒涼
4g 都唔係?
真係56k 已足夠
邊句睇到我發癲?
好明顯係你惱羞成怒喎
我明明純粹講緊自己想幾時換iphone 計好條數share
你條柒頭就無啦啦彈出嚟咩an機成本平一半
我咪屌柒你用廿年關我撚事 有咩問題?有柒頭唔屌屌邊個?係你衝出嚟比我屌喎 師兄
你想同人講你用an機好抵 抵過用iphone 啫 明既
但真係唔關我事呀嘛 你用an機成本關我撚事咩 屌你老母
我講我部機 An 用到十三年,使用成本極低,你就衝入嚟講 iPhone 可以 trade。傻的嗎不知自己傻的嗎?
我撚係覆你咩柒頭屌你老母
你連題目都唔睇呀?蠢到咁?
如果有部 iPhone 可以用到13年到而家仲用到,我都會 show 出嚟呀,但得 An 可以用到,咁都令你咁唔開心?陰公~
彈撚開啦死毒撚 quote我句嘢都嫌你污糟啦 寒酸死毒撚
郁啲就發癲唔抵得人用iphone 好撚心你啦
正常啲咪有肥婆比係食下囉 你而家咁撚樣飛機都冇得你打啦
你組織下先啦 屌你老母寒酸an機死毒撚 唔好咁撚嬲住先啦
你睇你呀,仲話唔係嬲,失晒控啦,人生失敗者,J你嘅 iPhone 啦
估唔到 An 㩒用都會令你咁難受
sor其實我真係冇care過你題目係咩 純粹講我自己想講
in fact 真係冇理過你其實
唔洗返工就話姐
依家所有工都要用自己電話
Jot野又好影相又好覆email都好
慢到閪咁邊個等你
寒酸an機柒頭死毒撚用部機都起晒鋼咁 唔怪得你要打飛機 肥婆都冇得你屌
你今日用左部廿年an機嚟做震蛋未? 屌你老母 一部機用十年都可以打飛機你都痴撚線
你真的話比人聽你有幾寒酸幾折墮咋 好心你收埋一二邊先啦 死毒撚屌你老母
你理得我用咩機,你咁難受咪死咗去囉

我用乜都唔使俾面你條傻子
我呢部xr 用左五年定六年
一啲啲牌子/型號啦
LG, 小米/紅米基本上一定會係你用緊既時候壞
Samsung要睇時期,早期就慢到你唔想用,後期要睇咩型號
未用過sony
Apple我用咁耐咁多部都未壞過

但係咩牌子都好,舊機都無lun用,算啦仲拎出來打咩J
你都行唔到啲新app,打機慢到西熱到西
一開要用AR既app行唔起
上個多啲廣告既網都行唔郁
samsung早期啲mon又粒粒又屎色

如果你既生活只係上連登,睇書睇漫畫,係既可能夠用
你呢啲垃圾都未死啦
一部手機都要計撚住晒咁用 換機錢都冇

你老母生著你佢仲難受 我唔洗叫你死既 你本來都係短命寒酸種啦
btw你叫人死即係教唆他人自殺
我cap左你圖
咁你一開始就收嗲啦 屌你老母傻仔 講咁多批撚柒咩 屌你老母
我用iphone又關你撚事呀?
你柒又毒咪認囉 屌你老母 又要唔忿氣想搶口
而家法都犯埋
乜撚嘢叫「得」an可以用到咁
你試撚左用iphone13年啦咩?
你買部iphone用13年再開過個post啦
不過你an機都要用13年
又邊有錢換iphone呀 明既明既
好心你有返啲自知之明 冇料 廢 窮 就認命啦
仲起到攞到電話打飛機 你幾撚多歲呀
腦又唔夠人轉得快 法又犯撚埋
你一開始唔撚衝出隻龜頭出嚟我都唔會屌鳩你架講真
你睇你,用手機用到情緒失控,成個弱智仔咁慎氣,都幾淒涼

我幫你記錄你發癲嘅一刻啦

你條傻仔 ifanboy 以為洗版有效,你咪試下,呎個 post 有排推呀

就係想睇到你精神崩潰嘅樣子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞