[2024考生望呢邊!]Jupas改選集中討論區

199 回覆
8 Like 0 Dislike
幫得就幫 自己都係過來人
For 唔夠332A33差一分個啲彈性

你冇兩個5都應該都難
唔該哂ching
2024 改選 JUPAS 討論
https://t.me/+OZGxextgW-gwMDdl
643A chem 4 bio 4
A1 諗住CU philo/ HKU BA
A2 CITYU JS1017
A3 CITYU JS1113
個人會想入三大,有諗過A1A2擺CU HKU,睇過juaps calculator都meet到expected socre,但係就未必meet到上年嘅LQ,所以用咗兩科city黎托住,宜家唔係好知點揀好
大家有咩意見
Hku ba
望落去都OK
Thanksss
想問, 英文3, 如果報個課程最低要求係4既話, 係咪入唔到 ??
想問, 英文3, 如果報個課程最低要求係4既話, 係咪入唔到 ??
535*A 3(M2)5*(PHY)
344443 chem bio geog

Js6901
Js6901 a1
Js5103 a2
Js1211 a3
會唔會太搏?唔該曬
冇問題

A2 median 30
你30.13
擺A2冇問題呀

A3 median 33
你35
都穩陣呀
雖然收生人數少,但正路A2都接得實,所以冇問題
443A443 [Chinese hist, bafs, econ]

A1: JS1113
A2: JS1102
A3: JS3050
幫人問,請問咁樣ok嗎?
A3難入過A2,對調?
452A33 入唔入到8大有牌專科
會咩? 我見應該穩入A3, 而A2 位少啲
Fashion果科你weighted score 127,佢 Median 142。
其實唔太穩。
理論上有特別收生要求就必須達到嘅,不過Ching考得幾好,你個科code係咩呀?
JS6157 HKU SLP
weighted B5 27.5, 差expected score 0.5,不過expected score有機會係minimum score,今年又轉咗Best 5,變左分數參考價值低咗,如果用B6 同上年比都差LQ 4.5 分,學額48唔算好多,都算幾博,不過真係鍾意,A1想放都得,或者睇下有無其他選擇。

JS3624 Poly Occu
weighted 258.5, 但mean 315.6, 都好大風險,唔建議博

Ching 睇下仲有無科岩心水,同埋A3放穩陣D,考得幾好呀
分都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞