[2024 放榜區] JUPAS 改選排Choice 區 +情緒支援

406 回覆
6 Like 1 Dislike
幫親戚問
中:4
英:4
數:4
公社:A
BAFS: 3
Econ: 3

如果想讀返商科,擺city poly BBA入band A會唔會好搏?
如果A3想穩陣嘅商科仲有咩選擇?
感謝如果仲要咩資料我再問
ching 你親戚a1a2都爭啲啊
如果要博 喺兩個入面簡一個擺A1
a2a3擺穩啲嘅
英:3
Chem:4
Econ:4
19分

A1: js 3070
A2: js 1014
A3:js 2610

穩唔穩陣🙏🏿🙏🏿
英:3
Chem:4
Econ:4
19分

A1: js 3070
A2: js 1014
A3:js 2120

穩唔穩陣🙏🏿🙏🏿
假膠
警察,地盤
A1 A2有Weight 然後Weight完個分同佢地LQ差幾分喎
A3就本身已經差Mean 3分
3科都好搏喎
點解唔講選修係乜
唔講好難知食唔食到weighting
有啲咩16,17分入到都係食到條水
選修科目係咩?
phy + m2 etc 可考慮poly engine

航空工程 Aviation Engineering LQ = 16分
機械工程 Mechanical Engineering LQ = 17分
產品及工業工程 Product and Industrial Engineering LQ = 17分
物理及副修人工智能/數據分析 Physics with a Secondary Major in Artificial Intelligence & Data Analytics / Innovation = 17分
航空海洋及供應鏈管理 Aviation, Maritime and Supply Chain Management = 18分
屋宇設備工程 Building Services Engineering LQ = 18分
電機工程 Electrical Engineering LQ = 18分
Try 嶺南教大啦 呢個分好難搞
1108放A1會好過1111 因為1111差太遠
1102反而機會大過1108同1111 你諗下會放A1定點
A3應該Ok 我頭先睇錯咗其他科 Sorry
文科可能考慮下LingU, or Non 8大
LU都難搞EDU就收太少人 好危
打定輸數啦 文科永遠都係最蝕 由AL到DSE都係
淨係擺nursing ok
pt你讀完包冇工開
理科嘅話應該慶祝緊入到U 文科就要死諗爛諗
JS1108/JS1002既分數離 LQ都係差2分 進取少少既其實都可以放係A1既
JS1111 就差多dd啦 即使放A1 機會都唔大
JS2930 上年4C+2X 21.46分 今年計best 5個分會有少少唔同(會-dd)
睇番LQ都17分既 放係A3冇問題

通常a1都係放進取科架
a2就相對會放meet到LQ既科目
而a3就會放過左LQ既科
感謝大佬,佢話應該會試吓BU
可能再搵吓邊間穩陣擺A3
希望你親戚讀到佢想讀嘅科啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞