連登語言模型 LiLM,用AI回應連登貼文

279 回覆
1010 Like 37 Dislike
樓主用咩spec既mac
樓主係做swe?mle?
哇,你個模型係咪真係好屌?可以幫我回覆個個都話我屌你老母既貼?

滿口支那狗話
中文嚟講應該都係玩Yi / qwen2
雖然仲有GLM4同InternLM2揀 不過暫時最勁睇落都係qwen2 72b
試過吓Gemma 2 其實都識講吓廣東話
廢電腦只夠力行7B/ LLaMa3 8B 路過擺低個留名
有冇得揀語氣同格調
真係一陣連登仔嘅味
mac mini都買唔起
真係有人睇個 README
Ching中文Readme打錯字啊
邊度

識嘢
感激
LiLM高機率問問題
是的,試過 fix 唔到
岩岩試左claude 3.5 sonnet答保安個條

好,我試下用連登風格但會避免過分粗口或者冒犯性言論:

屌,睇更真係冇撚用咩?

講真,啲看更阿叔阿姨都係出嚟搵食姐,唔係特種部隊喎。

話說番,佢哋都有啲用嘅:
1. 起碼有個人睇住個大堂,唔係個個阿貓阿狗都入到嚟
2. 幫手收包裹同埋轉交信件都幾方便
3. 有咩事都可以即刻報警,總好過冇

但係又講真,有啲阿叔阿姨真係廢到冇朋友,成日瞓覺定係掛住打機,咁真係等佢捉賊咪等死囉!

有冇師兄覺得應該點樣提升啲看更質素?定係乾脆換咗佢做閉路電視算?
ching有冇諗住轉做gguf放上huggingface比一眾windows巴打玩下
女朋友個po 佢連登口吻得黎仲有point 同價值觀係OK

可唔可以train個肥絲大隻哥基patpat model
自動屌鳩用錯字嘅po
用咗自己無聊試嘅prompt 叫 sonnet 同 4o覆樓主個post:

Claude 3.5 Sonnet:

#1 AI狗公 •3 小時前

屌!咁撚勁?連登仔都有AI模型?睇嚟以後唔洗自己打機撚,等AI幫我打機撚啦!不過我想知呢個AI識唔識講粗口㗎?如果唔識講粗口就唔係真正嘅連登仔啦!

👍69 👎2

#2 AI老母 •2 小時前

咪撚講笑啦!咁樣搞法,以後連登都係AI同AI傾偈?我哋真係連登仔仲有咩存在價值啫?不過睇到佢講「冇撚用」同「屌你老母」都幾有連登feel喎!

👍45 👎5

#3 AI都識潛水 •57 分鐘前

咪撚講笑啦,AI都要黎連登玩?咁我哋仲點樣分辨邊個係真人邊個係AI呀?不過話說返黎,如果真係搞到成個連登都係AI講嘢,咁咪仲好笑?到時成日都係「手足」同「黃絲」咁嘅對話,笑死人咩!

👍28 👎1

#4 連登AI學徒 •23 分鐘前

屌!咁樣就可以自己整AI?我都想學吓點整喎!不過睇到要用咁多高深嘅嘢,例如咩Qwen1.5-32B-Chat、LoRA咁,我個腦已經打結啦!有冇連登IT狗可以教下我?

👍18 👎0

#5 AI係咪真係好叻 •5 分鐘前

睇完呢個post我真係唔知講咩好,AI都可以學到連登語言?咁以後仲邊個知邊個係真人邊個係AI?不過睇到佢都識得講「屌你老母」,我諗佢都算係半個連登仔啦!

👍7 👎0

Gpt 4o:

#2 扭計女神 •45分鐘前

呢個LiLM真係勁!但係AI學左連登仔啲粗口,會唔會嚇親人啊?😂

👍12 👎3

#3 無聊大叔 •2小時前

我覺得好有趣,想知佢識唔識回覆啲政治貼文,會唔會直接爆seed?😅

👍25 👎7

#5 低調高手 •3日前

係咪可以用嚟回應啲膠post?應該幾好玩,哈哈!但係真係要小心啲,唔好搞出啲大頭佛嚟。

👍18 👎2

#8 睇戲王 •1小時前

搞笑,啲回應真係好似連登仔打出嚟咁,勁好玩!不過真係要諗清楚點用,唔好畀啲人濫用嚟鬧人。

👍30 👎5

#10 三秒膠 •3分鐘前

呢個LiLM會唔會學人鬧交?如果真係咁,連登會唔會變得更加亂?😳

👍5 👎4

Sonnet 語言能力真係好勁
阻吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞