我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 71 ) - 繼續出大量優惠

955 回覆
13 Like 10 Dislike
正呀,等你
呢期都好多人問ITX.我試下諗下ITX優惠
新手n問
1.見到周圍d砌女list都推水冷,真係抵玩過風冷?係咪已經唔會有咩漏水問題?
2.ram係咪咩牌子都差唔多?好似以前爬過文話adata ram好易打柴?
3.想輕鬆開盡2k打機又符合性價比邊張卡好?
年尾想砌新女做定功課
1.唔係,只係最近有d非常平既水冷,有需要先用,如果想少問題都係用風冷

2..係,係

3.視乎咩game,4070s或以上
其實點解好似冇乜人用AMD display card?我自己一直都係AMD CPU + GPU
光追殘廢囉
同樣價錢少左樣野感覺上唔抵
可能我用開中低階行1080p冇分別
中低階買amd 性價比高啲
n 記40系中低階卡撚狗
睇下8800XT有冇料到
如果係傳聞咁RT有進步,4080效能一半價錢都有得打下
白色三件套裝優惠
先出白色野.之後會再出ITX優惠
https://www.faroll.com/search?query=7%E6%9C%88%E5%84%AA%E6%83%A0%20MSI%20110R
你而家會係想買咩
純粹好奇.會唔會考慮砌amd.呢期都幾抵玩
比較鍾意intel,唔考慮amd,i7冇k應該唔會出事?個list我改咗板同機箱,唔知咁樣有冇問題?

1 x Intel® Core™ i7-14700 BOX 漢科代理
價錢:$2,929

1 x ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI DDR5 LGA1700 ATX
價錢:$1,699

1 x Corsair VENGEANCE® 32GB (2x16GB) DDR5 DRAM 5600MHz C36 Memory Kit — Black
價錢:$999

2 x [7月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,518

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 4070 SUPER EVO 12GB GDDR6X
價錢:$4,949

1 x [7月優惠]Enermax Revolution D.F.X 850W 80Plus Gold Fully-Modular ATX3.0 PCI-E 5.0
價錢:$699

1 x Antec NX416L ATX - Black
價錢:$549

1 x Scythe SCFM-3000 FUMA3 風魔叁 CPU Cooler
價錢:$419

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $13,841
預算幾多
driver 會time out
AMD driver最緊要唔好手多成日update,穩定就一直用,我OK喎
部機1月尾係悠二到砌 7月中就壞左3把風扇
琴日問完客服話可能接觸不良 再吉過D位都係唔轉
今日買左3把新換完就冇事
部機半年都未夠就壞左3把風扇
乜風扇嚟一次死三把咁得意
[1月優惠]Antec FUSION 120 ARGB Case Fan 3 Pack - Black Last One 呢3把 同一時間死哂
我呢邊多人買7700 XT
仲用緊MSI 6600XT GAMING X, 1080p 夠做
ITX優惠要下星期先有.我會整AM5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞