我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 71 ) - 繼續出大量優惠

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
等左成日仲係單剔
咁如果想升級 係就咁換GPU上40系就得?
定CPU 板 RAM都要上?
先玩到4k?
RAM要換16gb x2 (4條ram速度會慢)
你應該想4k 60fps, CPU夠用
GPU上真4k係貴, 最好4070ti super 以上(中畫質就4070 super夠)
多數火牛唔夠力要換埋
想砌呢條list 想睇下有無問題
個機箱有無跟風扇? 如有 啲燈可唔可以熄?

同埋電腦節<10000-200$仲有無?

1 x [法奧電腦節2024]AMD Ryzen 7 7700 Tray + Gigabyte B650M GAMING X AX AM5 DDR5 + ADATA Lancer Blade DDR5 32GB 2x16GB 6000Mhz C30
價錢:$3,399

1 x KLEVV Cras C930 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$649

1 x [法奧電腦節]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X
價錢:$4,599

1 x MSI MAG A750BN 750W 80 Plus Bronze PCI-E 5.0
價錢:$399

1 x DarkFlash E330M Micro-ATX 4把RGB 風扇
價錢:$279

1 x [8月優惠]Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$159

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,564
介唔介意 tg pm 我
用緊240HZ螢幕 2070 SUPER 玩黑悟空
螢幕會閉下閉下 但玩Apex 唔會咁
係唔係顯示卡事
想問budget 13K左右 平時打下機
有無推薦
客服問佢野一般要幾耐先覆?
電腦節優惠今日完?
萬三4080s條list 有啲心動
定等埋5000 series 好,都唔急用
TG PM我
客服呢幾日都比較爆炸
https://t.me/YujiHW
TG PM我
客服呢幾日都比較爆炸
https://t.me/YujiHW
問過客服有d優惠完左
有冇得乞下 差一兩日
琴晚落咗單買散件 係咪都係要等五日先收到
你呢塊已經本身有包wifi / 藍芽架啦喎
佢已經變返原價
有啲組合仲貴咗
做乜前幾日唔買
咁算lu
純粹有隻玩咗好多年嘅game出續集有封測,心血來潮睇吓faroll
mb wifi有啲問題
想另外再買
用黎打機 ?
如果你預算差唔多
建議集中返張顯卡好啲
其實rtx 50系幾時出?一出應該都唔平?
下個月想出機,睇緊等唔等50
你用途係咩先?
想砌部中階機, 玩elden ring之類, 唔洗開全高, 想散熱好d 同最好電費唔係好貴 budget $8000-10000, 同唔洗要彩色風扇
我同你接近一樣要求,諗緊amd + 4070s,反而機殼想搵個靚仔啲
以前齋睇煙條無乜好諗, 而家AMD好返反而多左option 要度
我要micro-ATX 同散熱好返夠, 但都睇到1999 d野差唔多, 唔識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞