我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 71 ) - 繼續出大量優惠

955 回覆
13 Like 10 Dislike
係wo thx
Gigabyte Z790 D DDR5 ATX $1199
ok?
我覺得OK
好的,想問下行48GB x 2 ok?
想問下打機既話 用7600定7800x3d好
2者差成千幾 想知值唔值得換
定加 幾舊水換7700
可以試下搵左acer先
佢地應該會搞.有上門收Mon服務
話說小弟而家用緊12400 b660 6600xt 可以直接換giga 4070super windforce oc + 750w asus牛 做升級嗎?
板可以用 msi x670e gaming plus wifi
ssd 用kc3000 2tb
卡用pny 4080 super
火牛用 enermax 1000w
cooler 用 tcomad 360 amd
有部舊機想加多張graphic card
見而家張張入門卡都6 pin port,但隻牛得兩個8 pin pcie同550w,有冇邊張卡可能啱使
你貼咗你部舊機係咩料先
標準答案廢卡3050
4060要睇埋你其他
Intel i5 11400
Asus b560m 老母板
Antec nx200m 機箱
原來係6+2 pin
諗緊買張1650
如果3050嘅話驚做唔到預留多100W
同埋兩條8gb ddr4 ram
550W 牛
應該再問埋用途先係,舊卡1650唔考慮
3050 6GB版,唔洗插線,450w都夠推
如果係為打機先要挑戰下底線
最後都係等悠二答
就係諗住打機用
1080p都ok,純粹想有多部機可以俾條女一齊聯機打下濕鳩palworld嗰啲非3A game
@悠二
賊船4000D 有冇得買側面塊板
唔鍾意玻璃玻璃, 梗係覺得某日會無啦啦爆, 想換塊實色板
thanks 已加入
冇問題
hi can see #46?
8pin唔係 6+2pin咩 點解插唔到?
睇預算

一般7600唔差

但你想打機最強就7800x3d

你用緊咩卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞