我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 71 ) - 繼續出大量優惠

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
3個要求:-

1. 4080
2. ITX細機箱 (越細越好,但想要華麗rgb效果)
3. HK$15k +/-
最近買左隻外置SSD 2000read and write
但測出黎最多400左右
想問下係咪應該我部電腦行唔盡2000?
係咪準備要換機
正路 要插type-c 先得
咩型號呀
Sandisk extreme portable SSD 2TB
塊底板係6年前既產物 已經唔記得左
可以.你想買邊個組合同轉邊隻箱
介唔介意TG PM我
望落似kick係usb 3.0嘅上限速度
不過為咗隻外置SSD換成部機會唔會小題大做咗
其實部機都打算換 係家陣又多1個理由
3年幾前係法奧砌既10400機用用下黑mon reboot
之後大機會開唔著,PCI e SSD bios見到但成個window boot manager 唔見左
開唔著時debug燈主要卡CPU 位,一係就直接斷電再reboot
係唔係可以confirm 10400冇得救
10系11系又搵唔到一手
會唔會火牛有事?
我都有諗過
如果佢只係瘋狂reboot都有可能
但佢試過長著但長卡debut 燈係cpu果格
呢期多人買呢隻
https://www.faroll.com/product/6183/7acer-nitro-vg272u-v3bmiipx-27-2k-180hz-premium-hdr400
咁普遍2k 27 1xxhz都係最多人買.不過近年都多人買4k
X670E Gaming PLUS WIFI
行貨黎講.好抵
都得既.冇咩問題
想砌部專打機用

要求:
1.有4k mon想玩到4k畫質
2.玩3A大作想畫質全開到
3.想散熱好啲

唔知2萬搞唔搞到?
悠二你好, 想問下主要玩舊Game, Red Dead Redemption 2 & GTA, 電腦mon行2K only. 但因為CPU上下網睇下片就好多時都係80-100%, 所以想CPU用好D.

GPU 可能之後先再升.呢個List好唔好?

1 x [7月優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX + ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - Black 套裝優惠
價錢:$1,999

1 x Intel® Core™ i5-12600KF Tray
價錢:$1,199

1 x Gigabyte AORUS Gen4 5000E SSD 1TB (缺貨)
價錢:$569

1 x Gigabyte GeForce RTX­­™ 4060 GAMING OC 8GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$2,699

1 x [7月優惠]Gigabyte UD750GM 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$520

1 x DarkFlash DK353 Mini Tempered Glass Micro-ATX - White (不包風扇)(加$50可加4把無燈風扇)
價錢:$199

1 x [7月優惠]Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$159

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,424
想問如果張單變左做出貨中
但依家想加買多一個mon
可以一次過送過黎定個mon要等幾日先到?
送飛機杯
4090D套裝無咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞