我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 71 ) - 繼續出大量優惠

1001 回覆
13 Like 10 Dislike
咁就OK啦
4K睇景 屠龍特效都係次要
睇佢環境,睇條龍為主
不過要玩起上黎順既,都可能唔4K架啦 轉返2K都無乜太大問題 我又唔係要去到聞MON香
三個AMD組合已更改.降左價
rtx 5000系列同15代intel 係咪最快都要等到下年年頭
想換機 而家玩deadlock都lag到喊
早買早享受 反正第一水一定貴到仆街
諗住換完起碼用到7-10年 而家入4070ti s / 4080 s又好似有啲戇居 諗住順便換埋4k 高hz mon
咁你之後要買水貨
話會出中國版5080D, 性能好大機會限死咗係而家4090D個位
邊個最抵玩
唉 見到d list就嬲 電腦節砌 仲未有貨
上星期就話差張4070s今星期到
今星期就話差張list塊底板 可能又要下星期先有
問佢想加錢轉張galax 4070s ti就唔理我
我不如呢家先砌仲抵
屌我都係8/27落單⋯中間呢樣冇個樣又話冇⋯
回覆又慢,態度愛理不理咁。

希望到時部機送到黎正常順順利利
換2tb
搵客服換就ok
想問一下係法奧出機
1. bios 唔會幫客更新到最新版本?
2. 係咪唔會幫客開AMD Expo profile?
3. GPU或者機箱有送GPU mount 係咪唔會問 唔會幫手裝埋?
以上到底係唔係你地既基本操作?
部機我幫我個朋友執list出
咁岩幫我朋友整其他野發現根本冇開AMD Expo profile
你地唔開我幫手開返
但係我朋友唔識電腦 我唔幫佢睇佢咪唔知你地根本冇幫開DOCP
呢點真係好唔合格

自己Google都唔得?
呢D嘢自己去youtube睇都大把傻瓜式教學喇
法奧買完部電腦係咪要叫油二幫你生埋個仔
仲要幫你養大埋?
你出去砌機都唔會幫你開㗎啦
唔識最好咪撚開呀
P20CE.唔算貴
會的
1.
如果唔係個期硬件有特別問題.我地唔會更新bios
就會用返出廠個bios
2.
唔會
因為EXPO / XMP都屬於係超頻範圍.我地default唔會開
3.
個機箱係同張卡型號係?
原來係咁 清楚哂
咁Expo / XMP 我地自己留意返
多謝你既解答
想問宜家14代i5係咪都會出事,定係i7以上先出事
可以的話.就直插12vhpwr
如果本身隻牛冇既話
用轉插都得
4070 ti super唔需要太擔心.唔係好高電量
1 x [9月優惠]AMD Ryzen™ 7 7800X3D Tray
價錢:$2,980

1 x [9月優惠]Gigabyte B650M GAMING X AX AM5 DDR5 Micro-ATX
價錢:$1,399

1 x Corsair VENGEANCE® RGB 32GB (2x16GB) DDR5 DRAM 6400MHz C36 Memory Kit — White
價錢:$1,059

1 x [9月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$759

1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X
價錢:$9,699

1 x FSP VITA GM 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX3.1 PCI-E 5.1 12V-2x6
價錢:$1,099

1 x [優惠]Lian Li Lancool 216 ARGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter)
價錢:$860

1 x [9月優惠]TCOMAS SJ-A080 360 AMD CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$409

1 x Microsoft Windows 11 Home 64 Bit 中文繁體版 OEM
價錢:$989

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $19,333
https://www.faroll.com/customize#NTA3MSw2MTk0LDY2ODUsNzc1Nyw3Nzk1LDc4MCw3ODc5LDgwNzAsODA4Ng

想問個list 咁有冇問題?會唔會撞或者砌唔到?
hi悠二, tg pm問你少少野未覆想係呢度問多次我部機入唔到主畫面,用左年幾,頭先中午攞左部機上去你地度維修,你地同事話可能壞板 or u, 但係話要整一兩個月,原來要咁耐架😅
而家我d組合同套裝都轉哂Gaming X AX
你當同價.但塊板再勁好多

而且PCI-E擺位好過MSI
佢擺第一條
係真係4-6星期
不過可以問客服借件.可以用住先.唔洗錢的
冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞