機戰遊戲/動畫/情報 集中po 12 [機人番都文藝復興]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
z zz x1fc普通一線
洗牌同盟 神高一線頭 除佐龍高就二線 龍高好少少
劍龍
好耐冇聽過呢個譯名
甲兒都係普通一線
impact係唔夠位出齊版權主角
始終唔明點解可以咁痴線
真係冇先設計分離機設
焗住好多機都要輪流出
今集我英
R頭幾版就營造到世界末日嘅氣氛,計呢段係唔錯,仲有救東方不敗個段劇情都唔錯。其他就真係麻麻。
寫好啲原創要贏A唔難,同埋主角機成日有得換裝係幾有趣
最爆真係開場ルリ死/阻止馬沙失敗咗
番到過去氣氛已經唔同哂
成日想四眼仔出少句聲得唔得
其實睇心情 馬沙z3 z5 z6 z7都有番魂
魔裝既話 2打後想既話9成友都可以有魂
就算係預設 計poj主角級
正樹 老師 17歲 小背心 妹 愁冇
但大師兄 艾蘭有
btw賴光都有 原定魔4其中一個主角都唔出奇
工作量係最正路
當初冇設定就畫少幾部
alpha1個時兇鳥ex 超1改都係兇鳥mk2 超2轉色兼用
之後og先再搵ka神宮武補番
alpha3個時冇但之後可以後補
同埋以我所知ka神未正式出應該唔會有決定稿
點知條粉皮拖到og完結篇出唔到

原創入面A幾有人氣 連寺田都要同森住開口要ef同og拉關係
贏到佢其實有d難
同埋都唔係冇例子 有d柒碌雄心壯志大寫原創 結果出到黎一pet屎
咁由鳩佢

因為呢隻開始係叫劍龍, 一時轉唔返叫甲兒
好想解剖某機體
個角黑人憎講笑都特別難接受
所以好難想像牙妹會冧佢
牙哥果pair就可以理解
2都中間客串過一陣 北部線 同3修國線又加入
佢個定位就算係外援都似係同愁艾蘭差唔多
同修國大將 巴國沖田個d比明顯親密度高d
實力又有番咁上下 有d料到可以教人但年紀太輕個隻
感覺蘿莉控 常態大師兄級
另外兩個慘d 係男人冇人權 3都冇得出
之前有諗如果オーガイン出到究竟會用咩形式
係要出夠5部 場上合體 5人精神 佔4個格
定係
只有賴光1部 夠氣變身 1人精神但來自其他人 佔1個格
定係
一開始就已合體
K真係得戰鬥演出可以打下丁
以近年取向都係直接合體出擊多
魔裝出擊數都算少 冇幾何比你出哂五部
甲兒vx就勁
v有zero
x有凱撒/zero
凱撒已經一線頭
zero更加勁 無敵系
槍與劍連T/30都整唔番K嘅演出已經抵比人笑
頂帽呀 轉劍呀 合體技全cut
唯一美中不足係咪冇專用BGM
好老實講句果陣睇哂成套TV就算達巴換埋MKII都係悶到傻
打鬥就最後段先好睇
アム拎住部MKI收頭最深刻
真係純粹J堆HM機設
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞