機戰遊戲/動畫/情報 集中po 12 [機人番都文藝復興]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
巨靈神MX真係叫多劇情,連果一套話鐵甲萬能俠俾人搶既電影劇情都有
第1話已經有佢
OG2果話勁到可以真係單機無雙
呢度唔得勁驚比人圍死 痴住林友德頂

第一章已經齊晒四兄弟?
其實有個問題想問好耐,最勁果招得1格攻擊距離點解唔係p武器
基本上留返黎援攻打Boss用
佢都有跟番駕駛員性格比埋突擊精神你
不過你用狂暴幽靈輸出一定好過用底牌
機戰Z打到if路線,啲敵人多到有啲煩,如果禁用雷頓開地圖砲清場又要全滅敵人+攞SR其實係有難度。

而家搵兩個有激勵嘅隊員幫佢谷到140氣力,然後自己勇氣加覺醒,第一回合就可以開第七波動,一開波就清咗一堆敵人,成日引發增援,加快攞sr速度之後仲有補給精神,可以每個回合MAP,真係仲癲過大志雷馬(小隊制map砲無視小隊減傷,所以實用性係比一般機戰更好用)
全改加3?4?vup應該唔怕
但正常應該都冇
本身有裝超合金Z
改過下HP裝甲都係脆脆地
V UP留返比其他弱小神機用仲好
2og同ogmd有mb發動已經唔同晒
仲比多招合體技佢算係咁
客串好似係
oe我錯既機率非常高
還原返米加星公主被殺、好友戰死既劇情
真係第一章就有全部藍光人

好記得有一張圖係紅蓮裸岩同四部藍光人並排
z1最易玩到燥嘅地方應該增援好鍾意出喺角落位,sr條件又係限回合
如果要攞End point仲燥底,以46話為例,超重神敵人增援係北面山旮旯,而墜天翅增援係南面,人工太陽同一堆敵人係地圖中間。然後攞End point條件係兩回合打爆人工太陽,而SR係三回合全滅其他敵人,最後再打爆人工太陽。要End point+SR point同時攞就得返兩個回合用,唔升map主力我估一定要放棄End point,實唔夠時間打。果關真係放咗好多次Map先至做齊所有隱藏要素,當打榮光日落咁打就好
未婚妻除咗MX通常都救到
有冇邊集可以救得返大介青梅
諗諗下貝加大王好似都唔係成日都有得打
迫你用突擊精神
打得都好空氣
Z1超級系戲份去左百鬼帝國同超重神比較多
所以e7最強應該唔會有人特別想拗
最後比FDS打死都算比面
系統上過得去
但劇情上都有d針對佢架啦
不過冇正樹咁明顯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞