機戰遊戲/動畫/情報 集中po 12 [機人番都文藝復興]

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
又冇出過digital版
超合膠魂就算啦
照dup op分鏡落去算係有心定懶
Fans可能就係想睇呢D
寺田都出左po
好老實講 對你幾失望
以為你已經算係呢個POST入面頭幾個好打
不過睇在傾過咁耐份上 盡量平心靜氣唔屌人算

跪低做魔裝就係諗住救公司就唔洗講 必然

救得番公司就原本係
你睇佢魔1 2好似得10萬左右銷量同柒頭皮OGMD差唔多咁
但你有冇計開發時間 仲有佢畫面其實算HEA
OGMD個度重用都回唔到2OG既本 所以比人腰斬
但魔2仲出到魔3 咁既成果其實係有D賺
而且原本係出到3先 之後諗住先轉5 因為係比想像中賣得好
最後得4 因為3柒 咁元兇係邊個? 有人認佐

做魔F 已經盤算緊幾時執 我都覺
其實可能仲早 由魔3結果出黎 咁樣衰

魔F開發冇掉晒比BB 都係佢地 不過係寺田話事
因為魔F要同OG拉關係既命令係寺田上面要佢做
因為魔3好明顯就柒佐 冇可能繼續做5集
F個集就囉撚晒黎幫OG抬轎

咁就一定有人問點解我唔屌柒BANDAI
但我答你人地睇成效做人 見你魔3搞成咁 佢咁既盤算係正常
問題係做成魔3點解咁柒既人 有人一早認佐頭

咁要同OG拉關係一定冇可能由阪田寫番
一黎佢唔熟 二黎之前咁樣玩鳩人玩集數 我係佢都唔想寫
證據就係魔F佢冇 但之後佢有 仲要專登打鳩魔F面
咁唔係阪田寫就自然冇人熟架啦
即係搵邊個都死 搞成咁又係個個元兇
仲要加埋寺田個D19設定 死多幾錢重 又係佢

同埋同OG拉關係都有分程度
佢單純加創通都由鳩佢
但寺田一早認佐可以唔玩巨人族 係佢條柒頭皮OG自己想玩
攻靈機一望就係ALPHA3通靈劇情用 事實又係佢要求
基本上冇呢兩樣野 如果正正常常佢真係想幫魔裝善後
個結果一定唔係而家魔F咁
唔撚玩攻靈機 囉去整オーガイン5+1夠突啦
但佢根本冇心

寺田賤種就在於佢在位期間咁多次都冇一次去試魔3個種難度
但偏偏就玩死佐人地 到而家仲死頂話應有既難度
咁佢條仆街又唔繼續試?

老老實實WINKY死唔死我唔多在意
我係在意魔裝最後咁撚柒
原本可以風風光光咁做完魔3最後咁死
而家做完魔F咁柒死完全唔同級數

最後
好明顯平時我講野冇幾多個有睇
仲有寺田點講魔裝都唔覺你有睇
寺田話海外有人氣 咁講即係本土
而咁耐都唔多商品
應該真係得海外
而海外係邊個 應該唔洗講出口
乜主角

四眼妹有睇Astray都知大
紅毛真係睇唔出
寺田諗大左
拖左OG加魔裝陪葬
已經變左共識啦
2og咪都係贏戰鬥動畫口碑
實質賺既又唔多,md柒又係共識
基本上大家觀點都一樣

寺田條巨人族tweet點會冇睇過
我都有屌md同魔F嗰種駁法
F柒就一定,諗住出5集駁落OG
結果3埋左推伏筆(オガ5合體)
F又收唔到
又強行加巨人族落兩邊做共通點
結果兩邊都唔討好
遲下話闇腦係巨人族,我都覺得唔出奇

我純粹想講既係winky死
唔多唔少係死係佢經營方針
並唔係想講OG,魔裝柒唔關寺田事
時獄篇推石仔好正喎 雖然前面同後面都好爛但係strike freedom地圖炮好勁加返分
時獄得老師同石仔加分
但4集z2,z3瘋狂重覆打同一堆敵人
仲要鋪班弱智御使做boss,仲要洗白
減太多分
2og唔好話賺 已經係合格線都唔到

邊個同你講TWEET我大部份屌柒佢
都係講緊ラジオ同其他訪談呀

佢本身唔掂先要跪既 咁就一定有佢份架啦
但原本魔裝撈得掂咪唔洗咁柒
而且人地原本繼續落去真係冇問題
整死魔裝3就寺田 關鍵個擊點都係佢走唔甩
仲要魔裝f踢多腳 兩次大仆街都有佢份
點睇個問題比重都係佢佔最大
寺田:《超級合金靈魂》龍虎王模型出人意料地在香港公佈!!!!!!!!
https://lih.kg/3747573
香港個市場仲吸引到寺田
2OG計埋開發時間同新引擎
曳錢都唔出奇
訪談同ラジオ實唔夠你黎
我睇好多都係節錄

依幾年見寺田d tweet都知
親生仔OG完結篇連大岡都冇
非親生仔既魔裝都真係唔多care

我覺得魔1,2應該係有賺
始終nds同psp
到魔3變左psv同ps3
銷量唔變同成本上漲都簡接搞死winky
我不嬲都係個個論調
識得愈多愈會知寺田呢條友犯好撚多錯

ラジオ有講係3變5
用常理諗
魔12賺冇得賺WINKY邊會阿佢癲丫
仲要加兩集咁大咬
你睇EF都係得第2集 3都冇 仲話出5 我估當初個數係幾唔錯掂
至少評價遠超魔3

其實仲有雖然冇最終決定權
但寺田呢條友都好撚大權 絕對唔係扮到話唔到事個D
至少佢"當初"可以煩出落咩主機多 出幾多集 之後唔敢講 因為佢囉黎
你就知好撚多麻煩野都係佢搞出黎
而BANDAI通常都係斬鳩佢 你睇MD同魔F就知
所以我不嬲唔認同咩BANDAI過度干涉佢
明顯係出手太遲 由佢倒米好耐 忍佐佢一排先做鳩佢

其他訪談有D係官網既 但官網個D佢冇留底
仲有其他我懶得搵來源
有D講係BANDAI要求吸OG FANS
又有D講WINKY反對正樹遲出場 原本諗住繼續早出場
WINKY反攻靈機個名
呀渡邉亘都有講魔F D新角係寺田要求
橋口力也呢條友都係WINKY負責設計機
所以其實WINKY參與度非常大
最大問題係話事個個變佐人

佢冇OG完結篇係佢抵撚死
擺明上集就明比佢完 我之前都幫佢計過數
全套ALPHA3都搞得掂 但佢唔肯
上面都冇話出 其實佢都心知冇希望 仲點會有詳細丫

主機成本上漲應該有計埋 因為5集變數太大
魔3其實好多兩招機黎CUT成本 耐何個難度真係太震撼
難到咁仲邊有咁多人想玩落去丫
唔係咁 我估魔4當初都正正常常 最多留到魔5先爆
即係WINKY本身條命仲可以長D
所以我先話寺田個責任冇得走架啦
有少少離題
就係點解WINKY評價開始反轉
當初魔3真係屌到佢地底泥 因為有F完前科
大家差唔多全場一致覺得佢戇撚柒鳩 之後魔3再犯
記得5CH有人幫佢地兜 但冇咩人信
事後諗番應該係班STAFF最後既反擊

點知隔佐好耐寺田終於認佐頭 劇本拖既問題都有原因
所以有留意開既話就知出事個原因唔係WINKY度
早一頁有人貼隔離網個傻仔就明顯冇跟到咁貼
仲係10年前論調
即係話WINKY冇大家預想中咁弱智 弱智個個另有其人
直頭懷疑由Z3開始,UC系高達次次參戰都改動畫都係佢要求
天元,GEASS 果堆Z3有參過戰既又唔見大改?

30 仲要拎左D預算去畫78-2,魔蟹呢堆0079機,都唔肯俾新參戰既騎士魔法出齊人同幻晶騎士

失蹤人口出現番
以為又係得杜賓狼果條友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞