90後既人生 算唔算係先甜後苦

286 回覆
2377 Like 76 Dislike
利伸返 租緊樓,但身邊有4,5個朋友都係早4 5年買樓
當年中學真係日日精彩
堂又唔洗點上 翻學就同同學吹水訓覺
隔離坐個女同學大熱天時著冷衫 原來將部880i攝係衫入面聽歌 仲好撚記得係聽衛蘭
放學就踢波踢撚到5 6點 當年比老豆屌我兩個月換一對皮鞋

翻到屋企就msn 玩aoe

上到大學果陣既大學仲勁自由 日日走堂鳩fing 成個暑假就玩濕鳩ocamp 屋企都唔撚洗翻

Good old days
係。
其實係90後享受過自由同儲咗啲錢先會想走。
10後可能冇感覺。
90中表示,未夠錢買樓,唔洗困身住
其實童年真係幸福

幸福過就算啦
出生喺咩家庭先決定條命係點
辣殺00,10後
90後最大嘅得着係睇你哋父母生唔生性7/80後如果食得正香港經濟同樓市起飛嗰條水 好多生活都唔太差,有幾層樓收吓租咁可以冇壓力打份悠工或者想讀書就讀書想玩藝術就玩藝術 剩低我呢啲窮撚先咁多煩惱
00後好既地方係易扑野左 但冇你講既野

我都唔知點揀好

申 90後
90後搵個處女老婆都叫仲有機會,00後機會接近0
你父母無啫,真心好多家庭都有
其實要睇翻你9幾,90 91 92可能多啲?
93 94 95基本上 4 5年前 都係25,26歲 有幾多個買得到樓
96打後更加唔洗講得20~23歲
咁我寧願唔要處女了
蠢人閪人咩年齡都有,年紀大既仲多,係俾職場淘汰左一輪先少啲蠢人

00後最多咪唔太話得,無咩特別
90後畀00後屌廢柴就有
人哋00後大把中產家庭
畀人屌兩句就可以辭職唔撈
我好出名?
我父母都有,我問緊樓主啫
既然好多家庭都有的話,根本談不上先甜後苦啦
你父母有冇樓?
有tsla有nvda,又有機會移民,但亦都可能18,19年買咗大西北龍床盤
呢套嘢係我睇過最好嘅葉問
但就經歷唔到紙醉金迷 真正夜夜笙歌 disco夜埸黃金年代
咁你最想邊一年出世?
我98
冇BNO 走唔到
大學疫情冇畢業典禮
工就返咗兩三年 20,000中過得去啦 多就唔多
好彩而家先20中 年尾仲有得去Working holiday玩下
你講左9成連登仔嘅心聲
我係有屋企人俾首期啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞