港女表示:247真係黑店嚟!唔好Join!

235 回覆
266 Like 29 Dislike
人地簽前有哂條款細節 唔岩咪唔簽 又唔係迫你簽
佢唔係以前個啲樓下夾你上去
幾條友夾你張信用卡買10萬蚊野個啲黑店啵
亦講明簽一年 如果一年後要點cut 講到清清楚楚
成堆人針話自動續約有問題 會唔會好好笑
你或者原po覺得接受唔到咪唔簽 原po又係傻鳩黎
自己唔肯花時間去解決 一味拖字訣 擺上黎圍爐
但自動續約就叫黑店 會唔會係太過武斷
條女又唔同對方講繼續定取消
回覆對方再去簽返取消文件啦
咪收到佢完約 , 不過佢一直唔 cut 一直續 開頭上小額錢債追 , 再到條數滾到幾皮應該可以搵收數追
而家暑假 , 兒登到我哋中學生話事
又唔好咁講
兩邊一擔擔
條女嫌麻煩 嫌遠 要20分鐘 勁多藉口
應該怕咗去簽文件取消 會被迫即時還錢
所以唔覆
呢度係中學畢業到讀大專大學上嘅
netflix呢啲自動續訂都係黑店黎
其實又唔洗咁激動
呢啲到佢自己瀨得嘢多就會學到嘢
之後迫住跟返個遊戲規則咁玩
佢只會逐個月收
同埋簽約都講明唔玩前一個月搞定手續就得
唔會續一年咁硬性
小額判你輸都唔洗理,高手
條港女可能真係唔識
巴打應該死窮撚冇subscribe Spotify Netflix?
戇鳩

張約一早寫到明
條女簽果陣條款已經寫哂

佢覺得係黑店係無良咪唔好簽
佢覺得自動續約唔合理咪唔好簽
佢簽左代表佢同意條款

簽完先話人地黑店
唔係條女戇鳩係乜?

尊重合約精神俾你解讀到合格既狗

返緊工未啊?
根據你邏輯
你返緊工受薪都係狗黎架咋

呻唔得?
得!
但佢public 呻得 人地一樣都可以屌鳩佢
無衝突架wor
唔想俾人屌?
返去寫日記囉

用下個腦先講野啦
一個月498, 成10個月都唔去處理件事......
好以自動續約唔合法🤔
咁你仲唔快啲報警拉晒啲電訊公司
針唔拮到肉唔知痛
唔係自己瀨野就合約精神 自己瀨野就無良奸商
不過講到尾 會自動續既約就唔好簽喇
呢d約要cut同cut有線一樣啦 合約基本上都係保障商戶
其實唔好針對"自動續約"依個字眼

好似你簽屋企/手機上網, 你完左約都唔會自動取消個服務, 除非你張 contract 特別有寫啦. 你本身張 contract 完左, 之後係會用 non-contract price (即係原價) 去維持個 service

你當你係 subscribe 緊一個長期 service.
只不過你簽左約 (say 1年), 所以合約期內你可以有優惠價 or whatever. 你張約完左, 就自動用原價去 keep 住個 subscription.
咁當然你合約完左, 就可以隨時跟返佢停 subscription 個條件去 cancel.
自動續約只係行銷手法,合約清清楚楚講左要點cut、點樣唔會比人自動續約,依家唔係你要求cut佢唔睬你,何謂黑店?

自己唔記得、懶得去處理cut,然後賴間舖自動續約有問題,咁恭喜番你成功學識做無賴
真係On9, 點解以為舉到列就可以為一啲唔合理嘅事情合理化? Netflix係咁又點? 一定要睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞