港女表示:247真係黑店嚟!唔好Join!

235 回覆
266 Like 29 Dislike
講緊呢d 唔合理條款又無自動轉帳又無用過服務,點追?24/7都肯定唔會勞民傷財出律師信啦,又無損失d乜
第時揸把刀去講數
屌對方無係簽約個陣提醒佢,係對方唔岩!
Rolling contract同自動續1年新約係兩回事喎
睇圖估係變rolling contract
即係隨時可以cut
比埋嗰個月錢就得
一早簽咗, 你又搵唔到人取消, 佢一路扣你信用卡錢, 佢賤起上黎,你乜都做唔到。

我想講嘅係合約唔係寫咗簽咗就無敵, 好多不平等條約即使寫咗, 唔合理嘅一樣有得打。
題外話,點解opt out自動續約唔係一個法律要求嘅選項。

合約完咗,公司可以唔過問本人,自動簽多一張呢個concept 極on9。
得你先同個弱智咁好氣
條友未做過嘢係咁上下
合唔合理唔係得你一個決定既
你覺得唔合理 咪唔好簽囉一開頭
覺得啲terms太長 啲字太細隻 你咪唔好簽囉
又唔係有人迫你
講到尾都係搵緊藉口去掩飾自己懶過西咁je
撚下on9仔都幾過癮
不過費事教精佢
佢而家係變rolling contract 唔係續一年死約
調轉諗就得
而家係rolling contract
即係生約
變成租樓即係
死約完咗你無出聲,業主係咪可以爆門清哂你啲嘢租間屋俾第二個
而且247都係30日前通知就可以cut
冇join 247, cut約手續好繁複?
點解佢好似寧願收完msg後上網呻都唔去處理解約嘅?
中國香港好多gym room從業員的

「合約精神」係佢地搵食工具
oh 你係唔想做gym果啲
咁唔使上去簽名就完 就真係方便啲既
咩野叫一直續,簽約係簽一年合約嘛
睇返個價錢係498,就係一年合約既價錢
如果一個月一個月咁續係最少貴一倍

而且個約之前係一年合約,正常自動續約就自動續一年,都合理

所以無你所講一直續既問題
咁同你做手續個個人都有講聲嘅
係人都知要自己cut架啦
得你一個唔知又冇改過你份約
依家係邊個問題啊?
用信用卡既就唔會有呢個通知
定你想話24/7影響到TU
其實就想圍爐
但發現俾人圍屌 同埋原來係自己柒
咪慢慢縮 縮到自己都唔知想點
Threads典型現象
呢條條款係真係仆街嚟
搞埋搞埋24/7可能要多唔知幾多先收得翻個幾千
呢d好撚多奴隸逆來順受咁多年,仲突個頭出黎話人無腦。
自動續約,自己唔話解約就抵死無腦?
未撚聽過i cable?
講開24/7gym係真係仆街來
唔講多人到街市咁又逼排隊多過做
我明明5月簽哂野30/6 last day cut會員
佢夠膽1/7照過我張debit card數
即刻打電話過去屌個友
好彩咁啱張卡入面無錢
仲要大家千奇咪撚比佢大到一定要親身去cut
可以WhatsApp佢攞e-form
填好再send 比佢
叫啲sales仔自己scan
成個連登同Threads都係依班人
好撚鍾意話香港點解俾支那人玩殘
現實係哩班00後啲人格仲惡劣過支那狗
GenZ可能係人類有史以嚟最冇道德既一代人
性格扭曲+反社會反人類
夾家庭plan post班人都好理直氣壯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞