港女表示:247真係黑店嚟!唔好Join!

235 回覆
266 Like 29 Dislike
咪係, 同法官講lor, 簽左約大晒呀? 我簽左約但都無用佢d服務比咩錢?
記得口頭講過,同去返簽約果間分店取消
最好笑話輸埋小額錢債可以唔洗理, 人地可以搵執達吏直接係戶口拎錢同申請限制令, 數都過唔到, 香港都離開唔到 都未玩到頒令破產,

00後真係幾好笑
Anytime會話轉介收數公司
247唔知
一般店鋪如果要加價都會通知個客,如果揾唔到個客,就會原價續或正價續,例如你屋企既光纖
如果你覺得不公平,咪去告個店鋪
咁宜家條女有無講比人聽,佢自己想點先?
咁間鋪執咗後, 佢無限同你無限續約收錢, 咁你又ok 唔ok?
係女權連登
jm9 簽約個時明明講左如果唔續就好似30日前通知
呢個位247講得好清楚嫁喎
不過都證明247真係好多小學雞去做
是但啦
唔比錢247又唔會比佢入
但條數又每個月加上去
本身都係諗住咁食啲on9仔一筆
吊佢老母啦,冇比錢都仲可以自動續約,最多都係收撚到完約,冇理由仲自動續約,都on撚鳩
完約自動續 / open con呢d野應該一早立法禁
跟本就係益商户咁濟

客自己要求就得
憑實力
根本自動續約呢啲嘢 消費者就應該抵制
健身有咩咁巴閉? 簽定期约完約會自動續? 咁同簽一世約有咩分别? 根本On9不合理, 呢件事教大家任何服務合約如有自動續約條款, 一律唔簽, 你估得你一間做健身咩?
自動續咪續囉

收到錢咪收囉

得佢一間雞嘢咩
cut卡走數咁old school
喂你知唔知自己講緊乜?
幾正我幫佢還
申請禁止離港令
咁仆街
咁我唔join 了
偉,係到嗎
有咩咁仆街 又唔係無得cancel
其實合約簽左自動續約 247係咪唔可以單方面取消?
可能諗住撐完條女有得屌掛
自動續約條款上到消委會多數會勸公司同客和解,otherwise 搞大件事出左名上報蝕底都係公司多。

從Rules of Equity 嚟講關於其他common law Jurisdiction 已經有cases呢類clauses 有dispute 都會視為不公平條款而voidable

如果當初間公司冇比第二個option 個客而間接迫個客簽份有unfair term 嘅野,咁呢單野應該客有機會贏

另外掟比財仔個做法,間公司差唔多係等於5%賣條數比人,老實講呢啲公司搞得咁就預咗唔會有新客(傻仔傻妹除外),正路就唔會為左5%搞臭自己個名,bad debt 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞