點解油麻地天主教小學咁撚勁,可以攻陷考入香港各大名校!有冇該校校友入嚟講兩句

342 回覆
11 Like 63 Dislike
下年先見真章喎
過去六年都係用2016&2018數據去派
所以只要19年派得好,就會一直派得好
細個補習社有個同學讀呢間,大家同一個年級,但佢做緊d功課係高一兩個年級嘅課程內容黎
利申 隔離間老師走光小學
訪問個間係油麻地天主教海帆道wo,兩間唔同
所以唔係收咗啲咩資優學生,佢哋係律校,可以㨂學生嘅機會好少

入到去就狂谷,真係唔掂就「勸退」,係呢啲環境下家長都會谷埋一份,咁點會成績唔好
辯論名校
係,一間果欄阿姐個仔讀,一間奧運豪宅個仔讀
咁你去訪問喇沙小學無意義架
人地個遊戲喺入小學嗰下已經知終點
其實住呢區既好多係冇得揀, 焗住揀呢幾間都係屬於大抽獎派既, 所以係主要睇運氣
呢區學校少 , 又係天地網, 即係一係天, 一係地, 所以呢區幾間好既都係好多人爭,而其他你預有唔同種族既既人(傳係咁傳),總之你入咗會好頭痕想去其他學校叩門.
上面都有幾件都搞L錯晒
海帆道嗰間係大角咀天主教小學
海泓道先對
更正先:海泓道
見親保安都幾乎四五十歲先入行
累積人脈開老人院應該得
油天唔係大抽獎派位咩
勁嗰間係海泓道,唔係油麻地果欄
夏朝式個孫都係今年依家畢業
https://youtu.be/BDwdsUDYwFs?si=ofwVJfADN_JShbrt
兩間都係有得大抽獎,睇下邊個好彩姐
我有d唔係好信大抽獎真係抽講話抽但幼稚園升小一都唔知點解長年都會大多數人派到同一間小學,由其係有聯繫既小學
N年校友路過

以前派位係影果欄個間,依家應該海泓道爬咗頭
嗰陣校長勁撚愛國,記得閒時就要唱下國歌
呢間超勁
裡面讀緊既 唔少家庭環境都有返咁上下
唔少中產以上 入唔到呢間才考慮I school
快啲做完咪有得玩
就係依個mindset
我由幼稚園開始就識得一返屋企就打開自己張摺檯做功課
由未分校年代
拔萃未有龍
勁多學生入男拔女拔
應該而家都算叫多
想當年兩年好似都好勁
利申:讀格離基佬小學
入呢間似係搏自行派位
睇佢統一派位結果只係平均值
首志願80% 頭三89% 啲家長實好進取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞