[月經] iOS集中討論區 (257) 繼續iOS 18 be鈦a

982 回覆
4 Like 4 Dislike
唔該chok巴
如果m4 ipad pro 裝玩唔玩到?
因為Apple 唔開放iOS iPad 嘅hypervisor(即係虛擬化),JIT compiler 又話安全問題唔開放,所以得SE (slow edition)上到架

JIT 即係即時編譯,會將啲code動態編譯成bytecode再譯成machine code俾電腦行,唔用果時會儲喺ram度,下次用就直接拎返bytecode嚟用唔使再做過

而依家呢個應該係直譯,即係每行一句都要編譯一次,下次行都係要重新再編譯,所以就好慢

好似係咁
A17 pro都得 M4梗係得
不過個3DS模擬器要錢
唔建議咁樣入
iOS 18玩到 6GB RAM都有啲吃力
一定係直接九月 16 plus
過熱冇,80%有
電池-》電池健康入面可以熄
橫定都2-3年換一次機,
換機前又會換一次電
蘋果攪呢的保護措施無9用
今日行過士多見到人試緊vp
我睇住藍精靈叫條女望右下角拉大個window
但條女望完都出唔到果個白色角落頭
個藍精靈係咁話應該有架喎

Bug 到demo都fail
想問下係咪iPad 同Mac quota 係有各一送pencil/airpods,已經買咗一部ipad送咗pencil ,係咪可以再買Mac 送airpods
14冇得用ai唔係冇所謂咩
係個OS問題
我13 pro max 14 Pro都唔夠ram iOS 18成日respring
好耐冇聽過respring 呢個terms
果時勁多人想Apple出80%停呢個功能
出又屌唔出又屌
今年會唔會有新 AirPod pro
佢出可唔可以俾個 開關制⋯⋯⋯⋯
有呀
限80%肯定有得熄
我都等緊 有成5-6千gift card未用
熄左,都係唔充
唔知咩事
仲有個battery optimise
熄埋佢

得一個位,熄左
叉過夜都上唔到100?

岩岩見到你話過熱
iOS 有個機制就係部機過熱會停叉
如果你話熄哂都cake 住係80
好大機會係部機太熱唔肯再叉
呢個無得熄 部機既保護機制黎
訓醒會100
但平時想差到佢100
冷氣房都停80時不時
戶外直情必停80
呢個正常
我出街用尿袋叉都係咁
部機自己熱就會唔肯叉
保護機制黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞