[月經] iOS集中討論區 (257) 繼續iOS 18 be鈦a

982 回覆
4 Like 4 Dislike

岩岩㩒過Public beta未出,係咪知出事hold起左
Chok知唔知點解whatsapp錄音會自動降咗噪

但明明冇開到語音隔離
Pb 應該遲一日出
冇用whatsapp
上左18之後 個keyboard 打速成 成日慢半拍
例如打個車字 速成碼(十十 ) 連撳多數食左一個
搞到打出黎錯哂
只關心速成整好未
Del 哂d icon 個觀感可能會好D , 顏色就應該用番shortcut 個d 色tone
Mon 細過pro max 、鏡頭少咗一個、大家都用A19 pro (12gb ram)
賣貴過pro max 換嚟薄咗only , WTF
請左大陸人?
真係唔知Apple依家出咁多款做乜
同一個spec出三個size(例如6.1, 6.5, 6.9寸)咪算
真係一樣
根本最初嗰時咁得一款嘅啫係最好
最多係出多兩三個色俾你選擇
本身諗住上b4
好彩上一上連登姐
覺得會唔會咁痴線想張pro機combine埋一部
今年6.3同6.9中間數

個rumor有好多疑點 唔排除Apple放流料放蛇
一時話replace plus 一時話賣$1299
但照道理有新野應該係俾pro機
所以先諗係咪想combine
蘋果黎緊全部推輕薄機身
B4 scroll既速度快咗, 好唔慣
我覺得係想將plus同pro combine多啲
plus成日俾人屌不如加多少少上pro
pro成日俾人屌不如加多少少上pro max
呢兩部攞中位數二變一好似幾合理
想推人上pro機
咁應該價錢唔會係1299
另外咁pm 同呢部slim咪差0.3寸mon
除非pm再進化
如果唔係存在既意義係邊
佢部slim 係fold 我明,但得個薄就賣到最貴就點諗都唔明
近年成日吹通漲會加價
今年應該真係會嚟料(iPad Pro同隔離台摺機已經加咗)
Pro/Pro Max本身sell premium
用家未必會咁有所謂
Plus作為「budget phone」本身已經俾人屌貴到不如直上pro
再加落去繼續俾人屌都冇意思
(普通版其實都有類似問題 不過貴極都仲係lineup最平嗰部)

之前傳iPhone會出Ultra版堆鏡頭
應該就係進化咗嘅Pro Max
然後又吹到今年啲Pro機會加大個mon size提高吸引力
可能最後個lineup係
普通版(6.1) $7299
Pro(6.4)$9599
Ultra(6.9)$11899
又加到價又(hopefully) upsell到班plus友上pro
Gurman講左
所有pro機都走iPad pro果種輕薄
順便加價
所以我覺得部slim係pro機黎
純粹cut plus機啲人就直上pro
Btw 今天部plus會縮細電
可能係鋪緊路
https://www.macrumors.com/2024/07/23/foldable-iphone-2026-report/
而家又傳後年出samsung flip size摺機,到底佢條line up想點,一年5部iPhone?
或者根本全部都fake news , d人當哂d prototype 係真料
18b4

Csl 1010 多咗個 5G standalone, 但灰咗嘅制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞