[月經] iOS集中討論區 (257) 繼續iOS 18 be鈦a

982 回覆
4 Like 4 Dislike

15pm 日日MagSafe 差電

13pro 想換電了
其實我直頭覺得連討論嘅意義都冇
即係如果有人同你講佢間唔時就會度吓個鞋底睇吓行蝕左幾多 你都會覺得佢cls掛?
不過啲人鍾意講咪講 依家都廢事屌連個負評都懶得俾

除非你話某個update做完之後插左10% 咁就話有野討論啫

Pro Max, 電話就係要用,頂龍咪比幾舊水換電
想問巴打解唔解決到 定都係factory reset
今日係Apple廣告日
電量問題我覺得只要唔影響日常生活
其實數字上唔駛咁介懷
就算跌到落80但唔知點解好襟用咁80有冇問題?

仲有好多野影響到電池壽命
有時係天氣
叉電習慣
某啲apps寫得差搞到部機容易發熱

上黎問只要發現唔係widespread問題咪算
用家定呢個post既人都唔駛太認真
不過講還講 我都幾肯定下個再問又會俾人負皮
解唔到 reboot都係咁
同埋我beta嚟 都係等update
我今日開始都係咁
adblock
一路用開都冇事原來係佢
我都係
巴打解決到未?
好唔方便呀
其實係奇怪咁多可能冇解/日經/多變數嘅問題入面
點解零零舍舍問battery health先會特別多人覺得唔問得+惡神兇殺屌問問題嗰個

不如集體寫信叫Apple收番個battery health算數
因為battery health係最冇可能解釋到
問嚟都嘥氣
個問題太廢 見到嘅人就會覺得好礙眼
覺得礙眼就會忍唔住屌
有冇人知 AirPods pro
上下掃較大細聲 setting邊到較?

冇啦啦連iPhone用唔到依個攻能
連iPad就得

有冇人依個壞左?
輕掃 教唔到音量?

iPad得 iPhone唔得
想問 見到Iphone backup 入面有backup whatsapp
但係icloud又見到whatsapp 佔左好幾gb 位 , 其實係咪del 緊一邊既backup?
洗完機無事
whatsapp內置嗰個係for你錯手del app restore
iCloud嗰個係成部機back

我自己就唔用whatsapp內置嗰個 係會食double位
lm睇:beta有bug係正常
我部機唔用嘅時候成日reboot
用嘅時候成日freeze
又忽冷忽熱倒水電
好撚癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞