[月經] iOS集中討論區 (257) 繼續iOS 18 be鈦a

982 回覆
4 Like 4 Dislike
18除咗可以off咗lockscreen底個電筒相機 其他都好趕客
㩒實del咪可以clear
睇你講嘢又係嗰啲自己冇update試過又喺到看圖說故事
佢次次改photo app 都要重新學過
近期例子就係衣家改lock screen 個到我到衣家都未慣
唔敢上beta,有巴打上咗,見有人討論吓咪問吓求證吓改成點
咁上面無人提㩒實del原來係新嘅clear,我咪唔知

仲有,以前swipe left去del,同埋C/AC一㩒即clear似係快過衣家個setup,因為佢閹咗swipe (根據上面巴打講)
有呀
呢個閪app上星期更新了出事,delete咗佢,
Reboot部機就正常返
㩒實係可以clear,但有啲多餘囉本身swipe left咪幾好,無啦啦又改要用家就返個系統
我用嚟shift 上網卡同4G/5G
我都係上年為咗玩xbox cloud先知
其實如果衣家swipe left唔係俾咗去做第二樣功能,我唔太明佢點解唔保留而要閹
希望正式版會俾返
佢今次咁改 啲人搵相分分鐘寧願碌
都唔用佢下面啲分類 咁撚亂
個customize制又唔明顯
但雖然可以轉
但人人都慣左果兩個制係電筒同相機
驚轉左唔方便
有時一班人自拍攞起你部機唔識用
因為 swipe left 好唔 intuitive
一般 user 都唔 expect cal 機喺唔係掣嘅地方會有功能
B4 係咪會有新Siri 動畫

我反而覺得佢改得好
好唔鍾意swipe left del數字
成日誤觸 開左成日都唔知
新control center個藍芽冇得係出面關要禁入去麻煩咗
同埋點解唔俾拉到4x2
Set 影相 最快最方便

因為佔大多數都 應該係影相呢個功能最多
apple music
想問吓有冇人知點解WhatsApp個錄音把聲會好怪

好似開咗降噪咁

但係第二度錄音把聲又正常好多
呢個幾實用 巴打有冇教學
有冇人試過用action button開相機會黑mon
lock screen -> 按實action button->震動後開相機 -> 全黑畫面
原來又傳緊準備出SE4
其實Apple想出隨時可以出
反正都係嗰啲parts

係睇下Apple想SE走home button/5.4定6.1路線
6.1最易清零件啦
出埋se4 ltps mon
下年全部正價機轉ltpo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞