[月經] iOS集中討論區 (257) 繼續iOS 18 be鈦a

982 回覆
4 Like 4 Dislike
17.6b4成日啲動畫都lag一lag仲諗住用多陣17升18算
我17至17.5.1
D動畫都會frame drop
未試Beta
我係17.6先有呢個問題明明b3好地地
cls
有冇裝hashcloud: cloud storage?
action button用左成年都未用過十次
你地set左乜野
low power mode
https://youtu.be/uf045orTQHk
用iphone方向決定個制開咩最好用
根本都唔實用
相機
識玩shortcut 好實用喎
唔同場境撳個action button 做唔同嘅野
e.g. 返放工時間track 巴士到站,開youtube app orientation lock,係屋企on off 冷氣
捷徑> 畫圈搜圖
平時夜晚12點後就開sleep mode(訓教前㩒嚟開)
如果有開sleep mode就熄咗佢+熄埋起身啲鬧鐘(第二朝起身用)

其餘時間就開相機

個人覺得幾好用,使用率大增
打機時show current time
iOS18 體驗麻麻計數機冇咗swipe left del,相簿直情垃圾好似做乜都要㩒多一兩下咁
計數機個del咁用咩gesture代替?
定係佢堅係整走咗唔俾人del?

直接㩒delete掣

左上,有數嘅時候就係交叉,冇數嘅時候就係AC
姐係=如果我冇估錯都係架喇
屌好似以前word 98入面啲clipart
屌佢好on9喎
平時有數無數係C或AC,姐係衣家想clear要㩒多好多次
同埋左下角咩事? 慣晒2U 0衣家有個計數機掣響度?
iOS 18係為改而改嘅極致
Apple已經唔記得咗啲用家用佢就係因為啲嘢冇乜大變
一學就識/唔洗成日學過
依家又唔靚又唔係特別多咗功能似乜

好少有一個OS版本係我情願downgrade番落去
姐係因為衣家可以打直scientific,所以唔再淨靠打橫部電話自動轉,再加埋要俾個掣入去手寫所以佔用左下角?
點解唔就咁整個齒輪仔響上面咪唔怕人㩒錯,又常時睇到
就算唔擺2U 0焗要1U,都唔好改走唔擺左下角呀大佬
用開Safari, 唔係你講都唔知原來電話Chrome support extensions
Dark Mode icon幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞