有冇人心目中係真心覺得地盤做嘢嘅人係低一等

296 回覆
132 Like 714 Dislike
人地本身句野係地盤老總
地盤佬的卻係低級d
鬼叫佢地成日將叫雞當興趣咩
話污糟 辛苦 都係有賴連登仔一日到黑叫春俾左個咁既印象人
不過既然連登仔自己都認同,點解外人話你就起鋼呢
屌你老母呀 食屎狗
你有你笑鳩人做地盤 人地有人地過緊高收入過你嘅生活
睇嚟剋師兄你唔係返地盤
所以唔識係正常 不過可以低調d
有無人覺得一人認同的人先係低一人等?樓豬係咪成日去叫雞溝唔到女呀?
因為夠咸
你身邊d女仔低b妹,同我地識的女仔點撚樣係一樣??咁開post係班低b妹而唔係你
感覺依家只比月薪幾多,唔會比咩行業
搵到錢又比你話除左錢之外,個人感覺污糟
搵唔到錢又比你話搵唔到
講真個post講法咁極端一定會引到人負皮架啦
不過你哋點道德撚上身都好 心底裡點都係有幾分嫌棄架啦

而且仲有唔少人正皮同意
真心唔覺佢哋低人一等,但覺得佢哋堅辛苦,無論體力上定環境上
我有女仔係做EE成日落地盤做嘢,佢都有靚女建築師同事,所以可能做過工程先知咩料。(我有圖嘅,因為個陣朋友話就嚟去英國同我食飯,話會遲仲係site開緊會,影埋相片俾我睇嘅,但費時爆人哋啲嘢啦!)

btw 我做IT support 成日去Buildking做嘢都見到地盤唔少女做地盤clerk,都無嘢啊!

可能

平行時空嚟,有啲人無接觸過無入過呢行多數都有好多誤解。
係盡責嘅清潔姐姐
呢條友都幾膚淺 狹隘到
想像唔到平時嘅生活圈子接觸咗咩臭渠生物
蠢撚到我都唔想講多句嚟解釋
你講咩9呀?
同班工人係要加粗口先聽得明,冇法
快撚d去跑數啦,見唔見到無水啦,快撚d去換水啦
問過倫敦金未?
反而好專重佢地, 覺得佢地好勁, 咁熱天氣 比我返半日一定會死
我又無,我女中同有個係校花,佢做新娘化妝師嘅,但佢老公做地盤+裝修⋯

可能我圈子啲女比較識多啲嘢卦?基本上識嘅都對地盤工無負面,我自己都係女做ELV,啲女仔frd仲話好啱我做,咁鍾意對電子嘢。
RM都唔少係袋底泥,你講呢班除左CSO之外大部份都係啲junior可有可無嘅位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞