有冇人心目中係真心覺得地盤做嘢嘅人係低一等

296 回覆
132 Like 714 Dislike
早兩日請RE喎
你轉過去啦
系左你老母先
Main con算係嘅
Client consultant 坐office唔知算唔算啦
send左application啦
不過A記都係請翻自己人嫁啦
每個人對某一部份嘅事情都會係好無知架啦
咁你咪會知道咩人你唔會同佢深交囉
唔單止係女人會咁諗 其實
但無知只係恐懼啫
樓主專開弱智post

有冇人覺得打機開外掛其實無問題
https://lih.kg/3731933
弱智同學會
地盤佬一定叫雞=女人一定做雞
唔係邊有雞比佢地叫
600 有西屌 唔中意又上去按個Full
地盤佬出汗多 要補充鹽分
熱量消耗大 要多食碳水化合物
蒸魚鹹鮮 豉油好撈飯 咁咪補充番晒
你想點諗無人阻止到你 反正睇你幾頁留言都知你係死靚仔乜柒都唔識就狗眼看人低

我靜係講一句 靠自己一雙手 唔靠呃呃氹氹偷呃拐騙搵飯食既人 全部值得尊重 都唔輪到你睇佢地唔起
假膠...上一兩代差唔多過半三行裝修地盤,依家過半大學生都係靠呢班人養出泥,求其捉個師父問都會話屋企養緊兩三個大學生,極普遍...
同意大把所謂高尚職業人士,又叫雞又玩女,所謂玩係指真係玩,俾錢出黎侮辱個種玩。人品好壞,無分職業,只係大眾思想係鍾意將所有差野車晒落地盤佬
但事實大把社會地位高嘅職業嘅人,人品人格甚至人性都極其低劣,或者話2者對比,哩三樣野低劣起上黎嘅程度係會比地盤佬嚴重不過只係個人經驗
題外話,好多中產人士都係中哩三樣,亦係最鍾意歧視人
老總都係有錢人
所以先要搵辦法踩下其他人平衡番開工俾老細俾客撚嘅缺失
成日吹奏窮人唔好生仔
一開始係父母窮出事搞到仔女要幫還債
久而久之就變覺得父母職業社會地位低收入低就咪生仔
哩類人觀值觀,思維都都鳩嘅,自己人生發展得差就走去誺父母冇俾好條件佢,輸在起跑線。
父母帶佢去跑道,跑得好唔好都係睇自己
有d仲供埋仔女去外國
都識到幾個大學生做地盤,有個master做銀行2年頂唔順跳出去跟屋企做地盤,做幾年,戶口數都多過同期大多數幾倍,不過香港地,打工計,咩職業咩收入其實都假,識唔識理財先係最大分別,最影響中老年時期洗唔洗為生活而工作
做地盤 做工程
做裝修 做InD
做文員 做白領
做保險 做金融
做運輸 做物流
做警察 做政府
變到地盤?
捱到兩日當你贏啦柒頭皮
去到困境要捱實捱到
太睇小人類嘅韌性
調返轉啲地盤佬都一樣睇唔起你哋 一班垃圾都睇到自己咁高
你真係好撚無知 唔好再出嚟俾人笑啦好冇 我唔係做地盤都知老總呢個香港用詞呢度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞