召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (116)

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
還位唔係望左鏡打左燈咋咩 仲要檸左?
我棍van
定還是我望左鏡時 個頭都應該檸左面d 動作大d先岩
我都棍van 咁望完鏡睇望盲點都唔係咩特別野
我阿sir基本係0教學 我心態都係做多無少 無死錯人
我揸26果陣慣左 望哂左右鏡+盲點
我覺得大機會係 你望左鏡 眼神望到 未必話到比考官聽你望左
當望盲點咁大動作一定無死
我同fd傾完 都係得出呢個結論
我眼望左左鏡 但呀蛇眼尾 唔覺我頭有郁去望左鏡 所以當冇睇
因為佢地好多時篤部iPad打剔 應該只會眼尾哨下我地個頭有冇動作去判斷
唯有再排 forget it
做多好過做少
望埋左盲一定比到考官睇到有望到左鏡
保障自己
van 唔使望左邊盲點,因為本身係預車尾有貨阻住睇唔到

私家車就要睇埋左盲點
你郁少少用眼尾去望,考官點知你有望

望鏡用返大少少動作,要俾考官知你有望到
我師傅教
雖然van係唔洗望左盲點
但望完左鏡再望副駕位隻窗
咁就個官會易啲睇到你有望
Ching Good luck
Agger 望咗實冇死
其實點先算係好師傅

屌 十堂有八堂都遲到
遲5、6分鐘都算
之後仲要去揸水買咖啡
開得車都已經冇左12分鐘
仲要揸10分鐘先去到考試路線
落堂又要早10分鐘完堂揸返去搵下個學生

想問下遲到早退係咪行規?
搵另一個
我估你應該係向上斜既位做3手?
我係考忠義街就係咁既情況
最正宗就係凈用極力子既
但好難,所以師傅教我都係用break 去控

上斜位,同斜路開車一樣
吊到極力子去一個位成架車會chok一下
就腳踭掂地,打死都唔好郁隻左腳hold住
右腳輕輕印住break,放手制
再放少少break,放到架車龜速行
靠右腳break去控制快慢
自己師傅絕大部份準時,唔準都只係學生駁學生遲幾分鐘,落堂都準時或遲放,上堂去買野食只係試過兩次,不過果陣連上三個鐘堂我當比自己抖吓,個半鐘堂未試過
[url]想問下師傅邊食飯邊教係咪正常?[/url]
岩岩考完培正 1 take pass
絲打好靚女想問下邊個cfu
我唔係著瑜珈褲 我出面私人cfu 佢話唔收學生想休息下先
今日都考完1A 2A牌pass咗
好感動好想喊
利申十年前考過三次棍波衰咗
我報李健跟卓仲偉師傅
佢真心唔話得
好多嘢好輕微嘅細節位都會提你
"揸10分鐘去考試路線"
"早10分鐘揸返轉頭搵下個學生"
以上係咪都係你自己揸先
如果係你揸咪當下攞經驗, 其實考試路線揸多幾次熟咗就好悶
如果都係師傅揸就明搵你笨啦, 同佢約好喺試場上車同落車 一係換馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞