加拿大車主討論區 (12)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
結論:Truck>SUV>>>>>>>>Sedan
空間唔重要,外型最緊要嘅話其實可以買MX5
想問下架車右半邊刮落d指示牌到 刮到爛晒生晒鏽
向兩間auto shop quote過價 一個報價4500 另一個報價5600-6400 (主要分別係前面果間淨係換右邊前門,後面果間話後面度門都crack左 結構有問題要換埋)

架車係finance買既 2023 versa, 有冇可能拎去trade in 換架13-15k既車,差價自己補/加落去個debt到? 因為claim 保險整下年保費起碼double 我一定比唔起 但整完架車然後淨係買第三保又好似好on9

如果呢條路行得通 起碼可以有架冇爛既車 保險又唔洗加。如果行唔通,咁大家建議係整然後轉第三保 定係唔整 由佢爛 反正架車仲行得走得。
又叫人買雙田又叫人買SUVCRV Pilot RAV4 打手
好樣過 hatch back
依家要操控性,要改推 crosstrek
空間算大(多小朋友野要放),7人車黎講算平
未見過玩車既人會玩suv
你一筆過比?如果lease/finance啲息口都好高
係度問得嘅都唔係玩車,最緊要尾箱夠大
日日都要搬雪櫃
買車都要有大買大
我渣車去玩,唔係玩渣車
買scania啦
成間屋都搬到
有大買大,一定夠晒大
Scania好撚好玩
玩過Truck Simulator一定知
就算唔買truck ,買SUV都要買full size
Tahoe/yukon/sururban

嗰啲Rav4/CRV/CX5/Forester 咁細都唔知點擺嘢
BTW Yorkville果頭成日見到D全黑Yukon
懷疑全部都係老細車
真,唔大唔細,雪櫃床褥都放唔到
想問下18/19年 lexus nx300有冇穫氣?諗緊佢同rdx
都唔係嘅 本身係想出架86
點知同條女商量 原來我哋要架4座 最後揀Camry/corolla (邊架快啲有就要邊架)
點知最後揀咗架Hyundai嘅suv
mazda 3 gt vs civic touring sport
你地點揀
呢位巴打識貨搬撚埋人地間屋都得
你想要空間定要有力
呢架瑞典牌子, 引擎夠大, 大扭力

好多車評人吹奏既Hyundai Ioniq 5n
千揀萬揀
希望遲啲唔會見報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞