加拿大車主討論區 (12)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想問下歐美車,係咪得VW嘅Golf R、GTI同GLI、Ford嘅Escape同Chevrolet嘅Trax可以考慮下睇晒11個po,好似大家都剩係推薦依五部
你咩budget先你有budget 就唔洗買呢D
呢個時間啲韓狗車係冇問題 基本上冇大伏 有啲電子野壞 不過波箱引擎冇問題 買啲用timing chain 嘅長期都揸得下嘅
唔著火但隔唔中壞野林審野都死啦 雙田就冇尼啲野
同人夾洗車pass咁撚抵除返開仲平過coin car wash
想換部SUV黎粗用都怕左, D息仲係咁高....
睇牌子姐,Mazda勁低息
你又冇錢又要襟用肯定要犧牲啲嘢㗎啦 壞個窗門把手爛咗中間尾燈壞咗呢啲嘢好正常姐
3-4%都算係咁 donvalley northToyota個dealer同我講要9.99%
Toyota 例外啦
咪又係車一架 整少啲大撚曬咩9.99%真係痴撚線
呢間野個代理Weins 出曬名吸血鬼黎
淨係利息都畀多千幾蚊 不了
唔壞引擎冷氣就得
每著一次 check engine light 都幾煩 尼啲比錢解決到

一係直上 Lexus
發神經
想揾架Corolla hatchback ,19年同21年分別大唔大?依家啲車好似平翻啲
利申係温
佢仲話係公司規矩,40幾間分行都係咁
donvalley 班撚樣勁串
其餘40幾間唔係

邊個城個dealer 咁串
Sorry冇講清楚,應該話單純歐美車嚟講,suv 如果三四萬budget嘅話,係咪都係建議Trax同Escape;而sedan/hatchback嘅話,就建議GLI同GTI?五萬budget就可以考慮Golf R?我見大家都剩係討論過依五部,喺LIHKG依個完全唔建議歐美車,唯一三田嘅地方都有人講,尤其是我見Golf R同GTI好多人話係世一
Trax會唔會太細架呀?係平囉...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞